Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Jos Suomi on huono maa, niin miksi olet täällä edelleenkin?

Suomessa on hyvin paljon sellaisia ulkomaalaistaustaisia, jotka haluavat integroitua, kouluttautua, maksaa iloisesti veronsa ja menestyä. Sellaisia ihmisiä aion puolustaa nyt ja jatkossakin. He ovat tekemässä Suomesta paremman maan ja he rikastuttavat suomalaista kulttuuria entisestään. Sellaisten ihmisten ansiosta Suomesta tulee kansainvälisempi, osaavampi, monipuolisempi ja menestyneempi maa.

Avaan suuni näistä aiheista juuri sen takia, koska haluan tehdä kaikkeni sen eteen, että entistä useampi ulkomaalainen kotoutuu Suomeen ja tulee osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Toinen syy sille, että avaan suuni, on se, että olen kyllästynyt tiettyyn pieneen ulkomaalaisporukkaan. On päivän selvää, että ketään ei pidä kumartaa, jos haluaa olla kiitollinen ja osoittaa kuuluvansa Suomeen. Sitä en kuitenkaan siedä, että jotkut vähemmistössä olevat haukkuvat jatkuvasti tätä maata, Suomessa asuvia ja suomalaista kulttuuria. Kolmas syy tälle kirjoitukselle on se, että niin moni ulkomaalaistaustainen ihminen on pyytänyt minua ottamaan kantaa ja osoittamaan kantasuomalaisille, ettei kaikki ulkomaalaiset ole samanlaisia tai samalla tavalla ajattelevia. 

 

Viesti vanhoillisille ulkomaalaistaustaisille ihmisille:

Onko käynyt mielessä, että yksikään muslimivaltio ei pitäisi sinusta näin hyvää huolta, kuin Suomi? Oletko koskaan miettinyt sitä, että millainen elämäsi olisi, jos Eurooppa ja YK ei olisi koskaan lähtenyt tarjoamaan hädässä oleville ihmisille turvaa ja ylipäätään mahdollisuutta parempaan elämään? Olisit kaulaasi myöten paskassa, eikä energiasi riittäisi toisten haukkumiseen, vaan käyttäisit kaiken voimasi ruuan löytämiseen ja hengissä pysymiseen. Lähi-idästä kertovia uutisia katsoessani ajattelen, että voisin ihan hyvin olla tuolla. Kysynkin teiltä tietyiltä ulkomaalaisilta, että oletteko unohtanut nämä asiat? En halua uskoa siihen, että teillä on ikävä sotaa, sortoa, väkivaltaa ja sitä, että ihmiset joutuvat elämään orjina.

 

Jotkut nimittelevät suomalaisia kaffiriks, eli vääräuskoisiksi. Mennään faktoihin. Tiedätkö millainen elämäsi olisi ilman ”vääräuskoisten” tarjoamia mahdollisuuksia? Tiedätkö, että saamasi toimeentulotuki tai kelan työttömyystuki ovat ”vääräuskoisten” tarjoamaa apua? Apu kelpaa, mutta silti haukut. Voiko tekopyhempää käyttäytymistä olla? Ole itsellesi kerrankin rehellinen. Se, että te tietyt haukutte Suomea ja suomalaisia on mahdollista, koska teillä on täällä ”vääräuskoisten” maassa sananvapaus ja vatsa täynnä ruokaa. Voisitko omassa lähtömaassasi haukkua muita ilman seurauksia? Voisitko esimerkiksi arvostella maasi johtoa huonoista päätöksistä? Vastaus on yksinkertainen, et voisi. Sen sijaan sinut pistettäisiin vankilaan, jos sinulle kävisi hyvä tuuri. Ja jos peruskaavan mukaan asiat menisivät, niin sinut todennäköisesti teloitettaisiin. Vieläkö olet sitä mieltä, että Suomi on paska maa?

 

Mikään kulttuuri ei ole täydellinen, mutta jos asetan kulttuureja tärkeysjärjestykseen sen mukaan, missä on vähiten väkivaltaa, köyhyyttä, sotia ja syrjintää, niin kyllä Pohjoiseurooppalaiset kulttuurit voittavat ylivoimaisesti kilpailun. Se ei tarkoita edelleenkään sitä, että sinun pitäisi luopua omasta kulttuuristasi.

Pahinta mitä ajattelen teidän tiettyjen tekevän, on se, vastustatte ulkomaalaisten kotoutumista ja integroitumista. Ajattelette, että integroitumalla Suomeen ihminen hylkää oman kulttuurin ja menneisyyden. Teen kaikille kotoutuneille ja kotoutua haluaville suuren palveluksen sanoessani tämän seuraavan: Menkää takaisin lähtömaanne, jos ette halua muuttaa mitään tavoissanne ja ajatusmaailmassanne. Lähtömaasi ongelmia ja huonoja tapoja ei tarvitse tuoda Suomeen. Siellä lähtömaassasi saat olla kaikessa rauhassa ehdoton ja vanhoillisten tapojen palvoja. Katsotaan sitten, että kuinka onnellinen olet ja kuinka turvallista elämää elät siellä. Vieläkö olet sitä mieltä, että Suomi on paska maa?

 

Mitä se kertoo tietyistä ihmisistä, että he ovat valmiita ottamaan apua, rahaa ja turvaa vastaan, mutta eivät silti arvosta avunantajiaan? Sen, että tietyt ihmiset ovat kiittämättömiä, jotka eivät ole ansainneet mahdollisuutta. Sellaisia ulkomaalaistaustaisia en aio sekuntiakaan puolustaa, koska sellaiset ihmiset pilaavat vain hyvien uussuomalaisten mainetta. Lopuksi haluaisin kiittää teitä päinvastoin ajattelevia ja asennoituvia ulkomaalaistaustaisia. Ilman teitä en jaksaisi välttämättä avata suutani tästä asiasta tai olla politiikassa mukana vaikuttamassa. Kiitos teille integroituneille uussuomalaisille, olen tavattoman ylpeä teistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tälläinen ajattelu jota Kamal Palani Jafi tuo blogissaan esille on vallalla SDP:a, tämän tiedän. Persujen tapa demonisoida kaikki maahanmuuttajat yhteen nippuun on niin h....tin väärin niitä maahanmuuttajia kohtaan, joita minäkin tunnen ja myös työkavereina on ollut, jotka haluavat intergroitua maahamme, pyrkiä elämässään eteenpäin ja tehdä työtä paremman huomisen puolesta. On aivan totta, että maahanmuuttajien joukossa on ihmisiä, jotka eivät osaa tai halua arvostaa yhteiskunnaltamme saamaansa tukea ja turvaa, mutta niin on myös kantasuomalaistenkin joukossa. Erinomaisen suorasukainen blogi Kamal, kiitos siitä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Älä nyt viitti. Jos tämän blogin kirjoittaja ei olisi (nimensä perusteella) maahanmuuttajataustainen sosialidemokraatti, Granlund olisi yhdessä muun palstalla notkuvan demarisetien kuoron kanssa ulvomassa rasistikorttia.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Sitä minäkin arvelen, kaffiri ei saa tuollaista ääneen sanottua ilman että "omat" koirat ja lähinnä just "omat", purevat,
tuossakin järsitään sitä omaa mahdollisimman negatiivista mielikuvaa ja jolla ei välttämättä ole paljonkaan tekemistä todellisuuden kanssa.

luulenpa tosissani, että maahanmuuttajat itse sietäisivät paljon kovempaakin kritiikkiä jos sen esittäminen heille olisi hyväksyttyä.

Kamal, kymmenen pistettä

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Näin epäilemättä on. Granlundin omista kommenteistakin löytyisi siitä viljalti näytteitä. Mutta Jafin puheenvuoto oli kyllä asiaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Solakivi, tuolle väitteelle et kyllä katetta löydä! Keskustelen lähes viikoittain puolueessa toimivien aktiivien kanssa ja tiedän kyllä mitä siellä maahanmuutosta ja -muuttajista ajatellaan, siellä ajatellaan juuri noin miten Kamal kirjoittaa. Sosialidemokratiaan kun äkkiväärä ajattelu ei kuulu.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #5

eipä tuo perussuomalaisesta mallista mielestäni kovin paljoa eroa,
lisänä ehkä se, että persut saattaisivat palauttaa herkemmin näitä Kamal esiintuomia henkilöitä joilla ei ole perusteita jäädä ja jotka eivät itse ymmärrä lähteä.

lisäksi realiteetit on hyvä tunnustaa, Suomikaan ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto,
parinkymmenenkin tuhannen puskista saapuneen kotouttaminen kuormittaa pienen kansan taloutta aika paljon, se näkyy mm. siinä, että kun humanitääriseen apuun lisätään määrärahoja, otetaan se käytännössä suoraan pois kaikkien opiskelusta, terveydenhuollosta, sosiaalietuuksista, eläkkeistä jne.

eikai tuokaan ole demarien tahto, että kaikki kärsivät turvapaikkaturismista ja aivan erityisesti tämä koskettaa meille jo kotoutuneita maahanmuuttajia koska tuon lontimissakin stereotypia väistämättä leimaa heitäkin, halusi demarit, tai kukaan muukaan sitä tai ei.

ajatelkaa ny edes sekunti Suomessa jo olevien, kuten Kamal asemaa ennenku tervetuloatoivotatte lisää huonosti käyttäytyviä turvapaikkaturisteja.

jollaisen palautusta kenties pennanenkin kansalaistottelemattomuudellaan vastusti, ei rationaalisesti ajatteleva ja ympäristölleen vaaraton ihminen edes tarvitse pakkopalautusta saatika raudoitusta ja neljän poliisin saattuetta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #5

Niin mille väitteelle? Siis sille että sinä ja muu demarisetien (esim. Vihavainen) kööri roiskii sarjassa rasistikortteja?

Sehän siinä juuri onkin, kun näitä Kamalin (mielestäni fiksuja) ajatuksia pyörittelee se laaja tolkun ihmisten enemmistö puoluekannasta riippumatta, mutta silti rasistikorttia roiskitaan sumeilematta, (koska Halla-Aho, MV-lehti ja muut vakioargumentit) paitsi jos esittäjä sattuu olemaan itselle mieluisasta poliittisesta ilmansuunnasta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #9

Ruotsissa tuo ihan avoimesti jo myönnetään ongelmaksi, ettei hallitsemattoman maahanmuuton ongelmiin uskalleta puuttua, koska pisteet siitä ropisevat tuplana ruotsidemokraattien laariin koska samalla jouduttaisiin myöntämään olleensa väärässä, demokraatit oikeassa, jolloin vuosikausia jatkunut lokakampanjointi kääntyisi lopullisesti heitä itseään vastaan.

joten ainoaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi nähdään se, että jatketaan nykyiseen malliin, vaikka järki muuta sanookin.

mielestäni tämä konkretisoitui suomessakin viimeistään siinä vaiheessa kun orpo ilmoitti, että jos persut pysyvät hallituksessa halla-ahon johdolla, niin hän kaataa sen.
mitä jussi oikestaan halusi, että jatketaan niinku hallitus muodostaessa on sovittu, eli niinku ennenkin,
ei kelvannut koska halla-aho.

uskomatonta että ministeritason ihminen voi olla noin lapsellinen, toki se oli juoni jonka pääasillinen tavoite oli päästä persuista eroon ja jussi oli hyvä tekosyy,
tosin savustaminen ei kunnioita millään mittarilla asiallista hallintotapaa.

Vesa Rouvali

"Persujen tapa demonisoida kaikki maahanmuuttajat yhteen nippuun."

Ja MISTÄS tuo nyt tuli??

Voi herran jestas, jos nyt edes kerrankin kuuntelis mitä PS kansanedustaja sanoo maahanmuutosta, etkä anna ALMA median päättää mitä mieltä oot asioista.

Juuri tälläiset ihmiset on niitä kaikista kaksinaamaisempi.

"Persujen tapa demonisoida kaikki yhteen nippuun" samalla kun sinä demonisoit kaikki persut yhteen nippuun.

100€ vetoa, että et ole käynyt yhtäkään sähköpostin vaihtoa yhdenkään PS jäsenen kanssa, etkä ole kertaakaan kattonu niiden vaaliohjelmaa.

Tämä teksti on kuin suoraan persujen sanoma, mutta nyt sitä ei leimata rasistiksi tai natsismiksi, koska se tulee toisesta lähteestä kuin PS.

Tämä todistaakin sen pointin: PS on rasistinen koska, PS.
Ei mitään muuta rasismiin viittaavaa löydetä.

Pekka Pylkkönen

Ihan samaa ajattelua kaipaisin kyllä meiltä valkonaamoiltakin. Porukka kyllä ottaa kaiken minkä veronmaksajilta saa ja samalla rääkyy aivan hervotonta kiittämättömyyttä.

Koko tämä maa riippuu niiden harteilla jotka pakkaavat aamuisin eväsleivät reppuun ja painuvat töihin. Vähintä olisi ymmärtää olla kiitollinen siitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Blogisti voisi tunnistaa ja tunnustaa sen, että meitä riittää kaikkiin juniin ihan riippumatta ihonväristä, passista tai siitä, mitä uskontoa kuvittelemme tunnustavamme.

Maahan jo ennestään saapuneet maahanmuuttajat (esim. muslimit), jotka haluavat sulkea rajat uusilta tulijoilta, ovat minun silmissäni ihan samaa porukkaa kuin muutkin "maahanmuuttokriittiset".

Jotkut suomalaiset poliittiset puolueet haluvat hyödyntää tällaisia maahanmuuttajia omien poliittisten tarkoitusperiensä edustamiseksi. En ole ihan varma, mitä haluaisin sanoa maahanmuuttajista, jotka tuollaiseen ryhtyvät: Tuntisinko sääliä heidän typeryyttään kohtaan, vai tuntisinko kateutta heidän kyvystään olla välittämättä muista ihmisistä...

Ilkka Huotari

Sanottiinko kirjoituksessa jossain kohtaa, että kaikkiin juniin ei riittäisi väkeä kaikista ryhmistä?

Jarmo Kuittinen

No niin... Ja tämä sama teksti käännettynä maahanmuuttajille luettavaksi kiitos. Tosin olen eri mieltä kulttuurista. Se tulisi jättää lähtömaahan koska kulttuuri on suurelta osalta se syy miksi asiat ovat siellä huonosti. Niitä lähtömaan ongelmia ei kaivata tänne. Jos kulttuurin takia on asiat siellä huonosti niin täällä ne saavat pahenevat kun eri kulttuurit kohtaavat.

Veli-Pekka Tihlman

Tämä sairas "kejo" ei voi hyväsyä, että fiksu kurdi puhuu omalla suullaan, eikä hyväksy "kejomaista" oman isänmaan sylkemistä. Kiitos Kamal!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tämä idiootti "tihmaan" on ilmiselvästi kännissä eikä ymmärrä, mistä puhuu.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Olen samaa mieltä blogin aiheesta, jota voisi soveltaa myös kantasuomalaisiin joiden elämäntyö on vain valittaa.

Eihän siinä itsessään mitään, onhan ongelmia paljon maailmassa ja osin Suomessakin yhteiskunnassa.

Kyseessä on vain se, jos homma menee kiihkoiluksi. Tällöin ongelmanratkaisukin on lyhytnäköistä.

Jos asia olisi niin että se valittaminen olisi vain sivuosa ja muu aika ja energia kuluisi ratkaisujen luomiseen, niin silloin homma olisi tasapainossa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tule PersuSuomalaisiin! Täällä me tahdomme nuo pois maasta, jotka eivät täällä tahdo olla, eivätkä tee mitään oman tilanteen parantamiseksi! :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Fundamentalistit, ml. fundamentalistisuvakit suvaitsevat vain yleensä omaa näkökantaansa. Ällöttää muuten heidän tapansa hoivailla maahanmuuttajia ylhäältä ja saarnastuolista käsin. Se ylhäältä-asenne on myös rasismia. Ihmisiä hekin ovat, eivät mitään suvakkien lemmikkieläimiä.

Näissä asioissa unohtuu helposti se, että yksilöt ovat eri asia kuin ryhmä. Yksilöihin suhtaudutaan yksilöinä mutta kun heitä tulee lauma, heihin suhtaudutaan laumana. Tämä asenne ei puhumalla häivy, se on meillä kaikilla ihmisillä selkärangassa että suuri joukko vieraan heimon edustajia yhtä aikaa liikkeellä tietää huonoa kantaväestölle, näin on niin täällä kuin muissakin maissa.

Suuri joukko on kuin vierasesine elimistössä jota elimistö hylkii jos ei saa sitä koteloitua selviytyäkseen eteenpäin sillä tavoin.

--------

Yksisilmäisen (fundamentalistisen) suhtautumisen seuraukset näkyvät parhaillaan apartheid-Israelissa, jossa hyväksyttiin laiksi se, että Israel on juutalaisten kansallisvaltio, ei siis kenenkään muun, ei vaikka ko. valtio sijaitsee palestiinalaisten tontilla, ja väestössä on muitakin kuin juutalaisia.

Tämän kun otat puheeksi niin jo aletaan heilutella antisemitismikorttia ja holokaustia ja uhriutua oikein huolella ettei vaan itse asiasta tarvitse keskustella.

Toimituksen poiminnat