Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Itsenäinen Kurdistan uhkaa vain islamisteja – Pelolle ei saa antaa valtaa

Lähdetään siitä liikkeelle, että miksi kurdeille ei ole koskaan oikeaa aikaa itsenäistyä? Miksi ”oikeaa hetkeä” pitää vain kurdien kohdalla korostaa? Miksi vetoamme Lähi-idän epävakauteen, kun tiedämme että Lähi-idässä ei ole koskaan ollut vakaita aikaa? On hyvä muistaa, että Irak olisi valloitettu ja Irakin kansalaisia teurastettu, jos kurdit eivät olisi taistelleet terroristeja vastaan ja unohtamatta sen faktan, että Irakin sotilaat luopuivat Mosulin kaupungista ilman taistelua. Irakilaiset saavat kiittää kurdeja olemassaolostaan. Historia on opettanut sen, että Irak on meidän hyvä ystävä heidän ollessa pulassa, mutta kun kurdit tarvitsevat jotainkin Irakin johtajat kääntävät kurdeille selkänsä.

 

Mitä kurdit haluavat sitten: Kaikista haasteista huolimatta kurdit haluavat olla edelläkävijöitä Lähi-idässä. Se on tarkoittanut sitä, että bisnessektori on avattu länsimaalaisille toimijoille vuosi vuodelta enemmän. Kurdistanissa on paljon ulkomaalaisia yrittäjiä. Siksi kurdit tekevät tiivisti yhteistyötä länsimaalaisten kanssa. Siksi eurooppalaisia arvoja kunnioitetaan suuresti Kurdistanissa. Siksi olisi luontevaa, että Eurooppa antaa vihreää valoa Kurdistanin itsenäistymiselle. Se palvelisi demokratiaa, vapaita markkinoita ja rauhaa.

 

Kurdistan oli alun perin sekularistinen projekti, nyt se on sekularistinen unelma, josta on tulossa totta. Lähi-idän valtiot näkevät yleensä sekularismin vääräuskoisten ideologiana tai ideologiana, joka sotii ”kunnollisia” arvoja vastaan. Lähi-idässä ei ole ollut tilaa, kuin islamistisille kansoille ja yhdenlaiselle totuudelle. Kurdistan haluaa irtautua kivikautisista ideologioista. Kurdistan haluaa seurata länsimaitten arvoja ja demokratiaa. Siksi kurdit ovat vuosia panostaneet juuri demokratiaan eniten. Kurdistan on sitoutunut edistämään demokratiaa, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa. Tämä on merkittävin ero Kurdistanin ja naapurivaltioitten välillä. Siksi on luontevaa, että länsimaat tukevat Kurdistania ja Kurdistan liittoutuu jatkossa Euroopan kanssa. Kurdistan olisi uusi eurooppalainen valtio Lähi-idässä.

 

Historian aikana kurdeille on monta kertaa luvattu itsenäistä valtiota ja rauhaa. Jokainen sopimus on mitätöity ja poltettu, vaikka se on tietänyt kurdeille epäinhimillisiä aikoja. Sortaminen ei ole jäänyt siihen, vaan meitä on alun perin myöskin pakkokäännytetty islamin uskontoon, meidän naisia on raiskattu tai myyty kauppatavarana arabeille, lapsia kaapattu sotilaiksi ja miehiä hirtetty tai kidutettu kuoliaaksi. Meitä kurdeja on yritetty islamististen sortokoneistojen avulla muuttaa turkkilaisiksi, iranilaisiksi ja arabeiksi. Ei ole onnistunut, eikä tule koskaan onnistumaan. Winston Churchillkin piti kurdien pakottamista elää arabien kanssa suurena virheenä. 

Historia on opettanut sen, että arabit, turkkilaiset ja iranilaiset eivät tule koskaan hyväksymään kurdeja. Siksi puhumisen aika on ohi, siksi odottamisen aika on ohi, siksi itsenäisyys pitää yksinkertaisesti ottaa. Ovathan kurdit odottaneet ihmisoikeuksia, vapautta ja itsenäisyyttä satavuotta jo. Nyt saa riittää. Autonomisen Kurdistanin on itsenäistyttävä kaikista vastustuksista huolimatta. Kurdeihin ei tehoa uhkaukset, provokaatiot tai taloudelliset kauppasaarrot. Olemme niihin tottuneet, olemme oppineet elämään vähällä. Kaikista alistamisyrityksistä huolimatta olemme oppineet voittamaan.

 

Monet Lähi-idän maat vastustavat demokratiaa, ihmisoikeuksia ja vapautta. Me emme saa antaa pelolle valtaa, vaan pyrittävä kaikista uhkauksista ja solvauksista huolimatta viemään niitä asioita eteenpäin, jotka palvelevat rauhaa ja erilaisuuden kunnioittamista. Siksi on sanottava KYLLÄ Kurdistanin itsenäistymiselle.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Olisi hauskaa jos koittaisitte saada ulkoministerin, presidentin tai jonkun tahon ottamaan tähän kantaa. Voisiko Suomi olla ensimmäinen maa joku tunnustaa Kurdistanin itsenäisyyden? Hieman epäilen. Valitettavasti reaalipolitiikka on kurdeja vastaan, uusi (sisällis)sota tässä Lähi-itään vielä puuttuisikin kun elämme suuren epävarmuuden aikaa. Kun nyt vihdoin alamme lähentyä öljyn-jälkeistä-aikaa, ne kuulot sähköautot, robotiikka ja automaatio, ja miettii vaikutusta vain Saudien haasteisiin kuningashuoneen tämän hetken juonittelun sekaan joka on kuin jostain tv - sarjasta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Toivon todellakin, että Kurdistanin itsenäisyysaloite etenee äärimmäistä poliittista varovaisuutta noudattaen. Sinällään kurdit kansana epäilemättä ansaitsevat itsenäisyytensä, mutta en toivo satojen tuhansien kuolevan tavoitellessaan sitä varomattomasti.

Aivan ilman sodan uhkaakin on selvää, että tuon alueen väestö on totaalisesti lirissä "itsenäisenä", mikäli kaikki naapurivaltiot laittavat rajansa kiinni. Tuollainen protovaltio ei voi saavuttaa mitään, jos sen olemassaolo perustuu yksipuoliselle julistukselle.

De jure -kansallisvaltio ei ehkä saisi olla mikään itsetarkoitus. Poliittisesti järkevämpää voi olla jatkaa autonomiakehityksellä ja tavoitella de facto -virtuaalivaltiota.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Näyttää siltä, että Kurdistan toteutuu juuri nyt, jos on toteutuakseen. Vaikea nähdä, että se tapahtuu ilman verenvuodatusta. Mutta, varmasti moni katsoo ajan koittaneen juuri nyt.

Hidden US-Israeli Military Agenda: “Break Syria into Pieces” January 30, 2013.https://www.globalresearch.ca/hidden-us-israeli-military-agenda-break-syria-into-pieces/31454

"Yhdysvalloissa majaa pitävän Syyrian Kurdistan National Assemblyn (KNA) johtaja Sherkoh Abbas on pyytänyt Israelia tukemaan Syyrian hajottamista etnisiin ryhmiin perustuvien valtioiden liittovaltioksi. ”Syyria pitää hajottaa osiin”, sanoi Abbas. Eräs mahdollinen tapa hajottaa Syyria osiin on perustaa erilliset ja ”riippumattomat” Sunni-, Shia-, Kurdi- ja Druusivaltiot."

Mitä tästä kaikesta seuraa on sitten ihan toinen asia mutta pyörät pyörivät.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tämä hyvä kirjoitus kertoo samalla arbeista, irakilaisista, turkkilaisista sekä iranilaisista ja heidän kulttuuristaan sekä uskonnostaan.
Nehän on täynnä vihaa kurdeja kohtaan.

Mites ne kun tuo kulttuuriaan ja uskontoaan tänne jossa asuu myös kurdeja, tuleeko sama viha mukana?
Kysyn kun en tiedä.

Toimituksen poiminnat