Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Vaikuttajat ja tiedotusvälineet irtopisteitten perässä – Luu jäi käteen!

  • Vaikuttajat ja tiedotusvälineet irtopisteitten perässä – Luu jäi käteen!

G20-kokouksen suhteen oli havaittavissa suurta pettymystä maailman johtajia kohtaan, mutta se ei koskaan tarkoittanut sitä,että he lähtisivät mielenosoituksiin rikkoakseen paikkoja tai vaarantaakseen ihmisten turvallisuutta. Selkeä enemmistö mielenosoittajista oli rauhanomaisia ja käyttäytyi esimerkillisesti. On hyvä muistaa, että ei ole olemassa mielenosoituksia, jossa ei olisi riskejä väkivaltaan. Mielenosoitukseen osallistuminen tai mielenosoituksen järjestäminen sisältää aina riskejä, oli se kuinka hyvin järjestetty tahansa. Aina löytyy sellaisia ihmisiä, jotka vähät välittävät säännöistä, laeista ja turvallisuudesta. Jokainen ihminen vastaa vain omista teoistaan ja piste. Melkein kaikki ihmiset ajattelevat lähtökohtaisesti siten, että jokainen väkivaltainen teko on aina tuomittavaa ja jokainen loukkaantuminen on liikaa, siksi ei ole tarpeen erikseen irtisanoutua väkivaltaisista ryhmistä tai ihmisistä.

Moni paikalla oleva kehuskeli sosiaalisessa mediassa mielenosoituksien hyvää tunnelmaa. On hyvä muistaa, että mielenosoituksissa oli kymmeniä tuhansia ihmisiä mukana. Haluan uskoa siihen, että hyvällä tunnelmalla tarkoitettiin sitä suurta joukkoa, joka sai rauhanomaisuudellaan maailman huomion tärkeisiin asioihin ja toisaalta sitä porukkaa, joka oli kaukaa vaivautunut tulemaan Hampuriin osoittamaan mieltä vastustaakseen esimerkiksi Trumpin ilmastomuutosvastaisuutta.

Melkein jokainen tähän aiheeseen kantaa ottanut on jollainkin tavalla pyrkinyt saamaan poliittiset vastustajat näyttämään huonoilta. Arvostan kriittisyyttä ja sitä, että tiedostellaan tapahtuneesta, mutta irtopisteiden kerääminen on jotainkin todella vastenmielistä. Tiedotusvälineet ovat omalta osaltaan heittäneet bensaa liekkeihin suuntaamalla uutisoinnin painopistettä marginaaliryhmien väkivaltaisuuksiin. Ollaan itsellemme ja toisillemme rehellisiä, yllätyittekö yhtään, että noin suurissa mielenosoituksissa ja G-20 kokouksen teemoja huomioiden ihmisillä oli tunnetta mukana. Minun arvioni tilanteesta on se, että G-20 teemat eivät myyneet, mutta väkivaltaisuuksien uutisoiminen oli kuin miekan iskisi voikasaan, osui ja upposi. Onneksi olkoon Suomen tiedotusvälineet ja vaikuttajat, toivottavasti olette ylpeitä itsestänne. Taas te tietyt vaikuttajat laitaoikeistosta aina sinne laitavasemmistoon asti, hävetkää puheitanne ja erityisesti sitä, että varsinaisten asioitten käsittelemiseen sijaan olette tarttuneet toisianne kurkusta kiinni ja sitä kautta olette keränneet itsellenne irtopisteitä. Onko teillä noin vähän annettavaa G20-kokouksesta, että pitää alentua likaisiin kampituksiin? Hävetkää!

Terrorismin vastainen taistelu, vapaakauppa, ilmastonmuutos ja muuttoliike. Siitä ei tarvinnut tälläkään kertaa keskustella, vaan tiettyjen marginaaliryhmien väkivaltaisuuksista ja siitä, että kuka tuomitse kaikkein kovemmin väkivaltaisuudet. Mitä tämän kaiken jälkeen jäi käteen? Luu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat