Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Vähemmistöjen harjoittama rasismi - Antisemitismi Suomessa

  • Vähemmistöjen harjoittama rasismi - Antisemitismi Suomessa

Julkisissa keskusteluissa harvemmin nostetaan esille rasistiset motiivit, kun valkoihoinen on joutunut hakatuksi tai vihapuheen kohteeksi. Rasismi synnyttää lisää rasismia. Toisin kuin esimerkiksi makumieltymyksillä, rasismilla on ihmisten yhteistoimintaa koskevia seurauksia. Ei ole rasismia ilman ajatusta siitä, että joitakin ihmisryhmiä pitää kohdella paremmin kuin toisia.

Olen valitettavan usein kohdannut sellaisia tilanteita, jossa tummaihoiset henkilöt haukkuvat valkoihoisia ihmisiä perusteettomasti. Spermanaamaksi, jauhonaamaksi ja valkolaiseksi kutsuminen on rasismia siinä missä neekeriksi, ählämiksi ja matuksikin kutsuminenkin. Yhteiskunnassa on syvälle juurtuneita ajattelutapoja, joiden perusteella ihmisiä luokitellaan meihin ja muihin, joten rasismi voi olla myös kasvatuksen ja ympäristön tulosta. Ihminen tekee vääriä ja kohtalokkaita päätöksiä, kun kokee tulleensa kaltoin kohdelluksi. Ongelmat alkavat yleensä siitä, että ihmistä pahoinpidellään tai kiusataan ihonvärinsä perusteella. Jos näihin ikäviin tapauksiin puututtaisiin riittävän ajoissa, niin meillä ei olisi näin paljon rasismia Suomessa. On hyvin tärkeää osata erottaa ideologiset rasistit ja tavalliset rasistit toisistaan. Tavallisia rasisteja voi parantaa pois rasismista, jos syyttelyn sijaan annamme heille tilaa kertoa tarinansa. Tilan antamisella tarkoitan sitä, että heitä tuomittaisi etukäteen. Jokaisella on oma historiansa ja jokainen ihminen ansaitsee tulla kuulluksi. Jokaisen historia on kertomisen arvoinen siitäkin syystä, että haluamme olla edistyksellisiä. Emme voi koskaan kehittyä, jos emme osaa kuunnella. Jos suomi olisi tasapuolisesti suvaitsevaisempi maa, ei rahaa menisi niin paljoa rasismin vastaiseen työhön, vaan nekin rahat voisi käyttää esimerkiksi Suomen hyvinvointivaltion ylläpitämiseen. Miettikää niitä kaikkia palveluja ja viranomaisia, joita tarvitaan ennaltaehkäistäksemme rasismia ja korjataksemme rasismin aiheuttamia vahinkoja.

 

Juutalaisvastaisuus elää edelleenkin keskuudessamme:

Juutalaisvastaisuus eli antisemitismi arjessa on sylkemistä, huutelua, häiriöpuheluita ja vihakirjoittelua. Euroopan tasolla puhutaan terrorismista, jolta juutalaiset eivät ole välttyneet. Jos palataan Suomeen, niin törmään antisemitismiin kuukausittain. Arjessani se näkyy siten, että tietyt maahanmuuttajat puhuvat juutalaisista syöpänä ja juutalaisia pidetään vastuussa suurin piirtein kaikista maailman ongelmista. Herääkin kysymys, että ovatko nämä tietyt maahanmuuttajat saaneet ajatuksiaan ja mielipiteitään kotona vai tuleeko opitut mielipiteet jostainkin muualta? Olen kuullut monesti, että juutalaisia pitäisi tappaa ja heidät karkotettava jonnekin pois. Ei ole siis ihme, että Suomessa ja muualla maailmalla juutalaisyhteisöt pelkäävät ja ovat maksimoineet turvallisuuden. Olen pistänyt merkille, että näitä antisemitistisiä puheita tulee yleensä muslimiyhteisöjen jäseniltä. Tätä tilannetta ei myöskään helpota suomalaisten suhtautuminen juutalaisiin. Esimerkiksi Anti-Defamation League ADL nimittäin kertoi, että 15 prosenttia Suomen aikuisväestöstä hautoo juutalaisvastaisia asenteita. Järjestön kyselyn perusteella noin 640 000 suomalaista syyllistyy ainakin jonkinasteiseen antisemitismiin. Indeksin mukaan suomalaisista merkittävä osa uskoo, että juutalaisilla on liikaa valtaa maailmantaloudessa ja rahoitusmarkkinoilla. Tämä kaikki ajatukset ovat kuin jostainkin natsisaksan ajoilta. Antisemitismi elää vieläkin pelottavan vahvasti yhteiskunnassamme, vaikka toisen maailmansodan piti olla opetus koko ihmiskunnalle. Rasismi synnyttää rasismia, oli sortaja kuka tahansa. Länsimaalaisessa yhteiskunnassa pitäisi sanoa kaikissa tapauksissa selkeästi EI antisemitismille ja rasismille. Kaikkia pitäisi kohdella samalla tavalla, kaikilla pitäisi olla yhtä paljon velvollisuuksia ja vapauksia. Toivottavasti toivomukseni toteutuu joku päivä.

 

 

Lähde:

https://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/miksi-suomessakin-vihataan-juutalaisia

http://yle.fi/uutiset/3-7872922

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Tätä tilannetta ei myöskään helpota suomalaisten suhtautuminen juutalaisiin."
Yleistät rasistisesti. Yleisesti ottaen suomalaiset suhtautuvat juutalaisiin varsin myönteisesti ja ovat näin asennoituneet jo pitempään. Esimerkiksi Neuvostoliitosta Suomeen hyökänneitä ja vangiksi jääneitä juutalaisia kohdeltiin varsin hyvin. Saivat mm. pitää synagoogajumalanpalveluksia vankileiriolosuhteissa. On siis huomattava, että nämä juutalaiset olivat Suomen vihollisia tai ainakin olivat palvelleet vihollista!
Toki aina on juutalaisvastaisia suomalaisiakin, jopa pieniä organisaatoita. En nyt kuitenkaan menisi ottamaan ihan täydestä tällaisten järjestöjen "mielipidetiedusteluja", ellen haluaisi rasistin leimaa itseeni. Sinähän sen jo saitkin.
Esimerkiksi itse pidän faktana, että juutalaisia esiintyy väestöosuuttaan enemmän mm. nobelvoittajina ja pankkisektorilla. Tämän faktan selitys voisi sitten olla rasistinenkin, mutta se vaatisi jonkinlaisen salaliittoteorian. Oma selitykseni on, että kyse on lahjakkuuden ja historian yhteisvaikutuksesta.
Mitä aiot tehdä omalle rasistisuudellesi?

Marko Parkkola

Juutalaisvastaisia on tosiaan kantaväestösssäkin. Nämä hardcore antisemitismit ovat onneksi häviävän pieni joukko. Niitä löytyy SVL/PVL rintamasta ja Odineista. Muistuu mieleen, kun Odinit irtautuivat yhteistyöstä FDL:n kanssa, kun emme suostuneet FDL:ssä vihaamaan juutalaisia. Nyttemmin Odinit ovat tosin lieventäneet juutalaiskantojaan.

Mutta se mistä varsinaiset antisemitistit tulevat, löytyy Turun Sanomista.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/735441/Turun+juut...

Sen lisäksi että äärivasemmistolaiset kuuluvat tai ovat läheisessä yhteistyössä äärivasemmistolaisen Varisverkoston kanssa, joka on suomalainen osa terroristijärjestöksi luokiteltua Antifaa, äärivasemmisto on vielä antisemitistäkin. Sen sijaan että Suomessakin, kuten jenkeissä, puututtaisiin tähän äärivasemmistolaisongelmaan, meillä horistaan muutamasta äärioikeistolaisesta SVL/PVL jäsenestä tai Odinista.

Minulla riittää pokkaa ja prsettä roimia "omia" hörhöjä. On mahtava nähdä, että sitä riittää myös Kamalilla ja esim. Anter Yasalla!

Edit: Käytän populistista termiä äärioikeisto ihan yleisen ymmärrettävyyden vuoksi. Minusta nämä ovat kaikki lähempänä äärivasemmistoa, kuin mitään oikeistoa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Laki kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta on tarkoitettu vähemmistöjen suojelemiseksi.

Vähemmistöjen keskenään harjoittama rasismi kuuluu vähemmistöjen oikeuksiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ennakkoluulo tai edes vihamielisyys ei vielä ole rasismia.
Rasismia on syrjintä tai sorto tai siihen kehottaminen.

" Juutalaiset ovat ahneita ja epärehellisiä" voi olla rasismia, koska siinä tosiasiassa asetetaan juutalaiset muiden hallitsemassa yhteiskunnassa syrjinnän kohteeksi.
Samoin " islam on pedofiiliuskonto"- koska siinä tosiasiassa puhutaan muslimeista yhteiskunnassa, jossa pedofilia on suunnilleen rikoksista pahin ja vie ihmiseltä lähes kaikki oikeudet.

Mutta jos juutalaiset tai muslimit vihastuvat näistä väitteistä valtaväestölle, se e i ole rasismia.

Erityisesti niiden, jotka jatkuvasti valittavat rasismi - käsitteen väärinkäytöstä, pitäisi olla tarkempi.

On muita hyviä sanoja kuvaamaan muita ennakkoluuloja.

Marko Parkkola

101% lukijoista ei ole ymmärtänyt mitä kirjoitit. Voisitko yrittää ilmaista asian jotenkin toisin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Rasismia on esimerkiksi Helsingin kaupungin etnisyyden perusteella tapahtuva suosiminen rekrytoinnissa.

Marko Parkkola

Tämä on juuri rasismia. Lisäksi se johtaa aina, korostan aina, kantaväestön jyrkentyneisiin asenteihin. Olen lukenut asiasta tutkimuksiakin, kun aikoinani kirjoitin erilaisista näkökulmista joilla valtio voi suhtautua maahanmuuttajiin. Harmi että se blogaus tuhoutui jo aikapäivää sitten.

Toimituksen poiminnat