Kamal Palani Jafi Päivystävä demari, joka on vapaa-ajattelija, aktivisti ja ääridemokraatti.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – Kiitos Soinilaiset

Perussuomalaisten politiikka on aina perustunut maahanmuuttokriittisyyteen. On kuitenkin hyvä muistaa, että tietyt perussuomalaiset ovat alusta alkaen puolueessa kriittisyyden sijaan vastustaneet maahanmuuttoa. Maahanmuuttokriittisyyden ja maahanmuuttovastaisuuden välillä on suuria eroja. Timo Soinin porukka, eli puolueen enemmistö tiesi kyllä, että puolueessa on rasisteja ja ääriaineksia. Soinilaiset olivat hiljaa ja puuttumatta maahanmuuttovastaisten tekemisiin, koska Soinilaisten unelmana oli tulla Suomen suurimmaksi puolueeksi. Tämä ei ollut vahinko, vaan tietoinen riskinotto. Siksi Soini söi joka kerta sanansa ja juuri sen takia rasismi ei näyttäytynyt käytännössä ongelma puolueessa. Perussuomalaisista ei koskaan tullut suurin puolue ja se mahdollisti ääniaineksille suuren unelman olla puolueen johdossa. Mitä sitten tapahtui? Perussuomalaiset ottivat valtavia riskejä mennessään hallitukseen porvaripuolueitten kanssa. Perussuomalaiset sitoutuivat hallitusohjelmaan, vaikka se tiesi massiivisia iskuja puolueelle, koska puolue ei voinut enää olla pienen ihmisen asialla, eikä kukaan voinut käsi sydämellään sanoa ”sitä saa mitä tilaa”. Timo Soini luuli edelleenkin, että on saanut puolueensa ääriainekset kesytettyä ja luuli, että ääriajattelijat eivät haluakkaan olla puolueen johdossa. Halla-aholaiset näkivät tilaisuutensa tullen. Soinilaisten virhe oli kohtalokas. Kaikki edellä mainitut asiat mahdollistivat sen, että perussuomalaisten äärisiipi alkoi löytää todellisen tahtotilan puolueen valtaamiselle. Loppu onkin sitten historiaa.

 

Sininen tulevaisuus-puolueen talouspolitiikka on täsmälleen sama, kuin nykyisen perussuomalaisten talouspolitiikkakin, sillä molemmat puolueet ovat suhtautuneet myönteisesti hallitusohjelmaan. Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten ratkaisevat erot ovat arvot. Mitä arvoilla tarkoitetaan? No sitä, että perussuomalaiset ovat maahanmuuttovastaisia ja Sininen tulevaisuus-puolue ovat maahanmuuttokriittisiä.

Jos Sininen tulevaisuus-puolue saa rahoituksensa kuntoon ja seuraavissa vaaleissa kohtuullisen tuloksen, niin uskon siihen, että Suomeen on syntynyt varteenotettava ja uskottava puolue. Uskon myöskin siihen, että Sininen tulevaisuus-puolue ei tule koskaan tekemään samoja virheitä. Uusivanha puolue Sininen tulevaisuus-puolue ei tule enää päästämään rasisteja ja ääriajattelijoita puolueeseensa. Olen vuosikausia toivonut, että Soinilaiset irtautuisivat kiihkoilijoista ja vihaajista. Muutokseen meni liian monta vuotta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vaikka olenkin vasemmistolainen ja vaikka en arvosta kokoomuslaista politiikkaa, niin mieluummin porvarin kanssa teen yhteistyötä, kuin ääriajattelijoitten kanssa, joille ihmisarvot eivät merkitse juurikaan mitään. Sen takia annan siunaukseni uudelle puolueelle Siniselle tulevaisuudelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

1. Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka tuli Halla-ahon (eli "maahanmuuttovastaisen siiven edustajan") kynästä.

2. En itse ainakaan halua äänestää mitään kevytkriittistä tai miksi haluaakaan kutsua, kun se tarkoittaa aina vain avoimempaa ja avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa (ja muuta siihen liittyvää politiikkaa.

Jos saan äänestämällä "tolkun vaihtoehtoa" Kelan tuet ISIS-taistelijoille, 30 000 tuntematonta miestä rajan yli Suomeen ilman papereita, 50 poliisin vihapuheryhmän, vanhainkotien vanhukset pellolle turvisten tieltä, maahanmuuttajaraiskaajille ehdonalaista jne. jne. jne.

Niin itselleni se kertoo vain, että kannattaa äänestää mahdollisimman äärimmäistä ääriainesta, että maahanmuuttopolitiikka tiukentuisi edes muiden Euroopan maiden tasolle.

Ei me voida olla koko Telluksen idiootein valtio tässä asiassa.

3. Muut puolueet ajavat entistä avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Eli jos olet vähääkään maahanmuuttokriittinen, sinulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: A) Äänestää periaatteidesi vastaisesti löysemmän maahanmuuttopolitiikan puolesta. tai B) Äänestää Perussuomalaisia (siitäkin huolimatta, että kaverit saattaa haukkua rasistiksi.)

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

1. Soini otti tietoisen riskin, jotta olisi Suomen suurin puolue. (Ensimmäinen virhe)

2. Eli joko olet kaikkea maahanmuuttoa vastaan tai olet kevytkriittinen. Kukaan ei kannata sitä, että kela maksaisi taistelijoille tai isis-symppaajille. Se, että 30 000 tuli Suomeen, niin on täysin riippumaton asia hallituksien politiikasta. Halla-aho on oikeistolainen siitä, missä muutkin entiset perussuomalaisetkin, joten ei kannata hehkuttaa sitä, että vanhuksia ja köyhiä pitäisi puolustaa.

3. Minä olen maahanmuuttokriittinen, eikä minun tarvitse olla persuissa tai ST-puolueessa. Miten selität tämän? Toiset eivät vaan puhu pelkästään yhdestä asiasta tai perusta poliitikansa yhden asian varalle.

Jos Soinilaiset olisivat miettineet valtaa ja rahaa, niin he eivät olisi asettanut koko uransa pantiksi tätä siirtoa tehdessään, joten keksi jokin parempi teoria.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

2. "Kukaan ei halua" on tyhjä kortti, kun jatkuvasti tehdään sellaista politiikkaa, jota kukaan ei halua.

Ja "kaikkea maahanmuuttoa vastaan" ei ole kukaan. Harva on edes kaikkea humanitaarista maahanmuuttoa vastaan.

Luulet, että "ääriaineksen" eristäminen tuottaa tolkullista maahanmuuttopolitiikkaa, mutta se tuottaa vain löysempää ja löysempää maahanmuuttopolitiikkaa.

3. Selitän sen niin, että sinun mittareillasi Wille Rydman on varmaankin uusnatsi, mutta koska hän kuuluu Kokoomukseen, hän kiltisti joka äänestyksessä ryhmäkurin vuoksi tulee äänestämään löysemmän maahammuuttopolitiikan puolesta. Kuten tulet tekemään sinäkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kamal, onhan Otto Karhikin palannut takaisn demarein, niin myös Tpsl. ja Remonttiryhä, akanvirta on olemassa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.P.J:" Se, että 30 000 tuli Suomeen, niin on täysin riippumaton asia hallituksien politiikasta. "

Muistini mukaan Sipilän asuntotarjous noteerattiin aika korkealle joissain piireissä. Eihän toki kaikki sinne olisi mahtuneet, mutta taaisi lisätä maamme houkuttavuutta kuitenkin isosti.

K.P.J:"Jos Soinilaiset olisivat miettineet valtaa ja rahaa, niin he eivät olisi asettanut koko uransa pantiksi tätä siirtoa tehdessään.."

Siis miten sokea ja vedätettävissä ihminen voi olla. Kerrotko nyt minulle vaikkapa että miten olisi näiden "soinilaisten" ministerien käynyt vanhassa PS-puolueessa, jos sinne olisi jäänyt? Ja ennen kaikkea, kerrotko minulle mitä olisi heidän lompakolleen ja sen sisällölle?
Eikö nyt siis kuitenkin ole selvästi nähtävissä, että raha ja valta on heitä liikuttanut, ei niinkään arvot yms. bullshit, mitä tuntuu nyt tulevan vähän joka puolelta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ei kukaan ole kaikkea maahanmuuttoa vastaan. Miksi joku viitsii edes näin kirjoittaa. Kun on asiakirjat kunnossa, niin maahan voi tulla. Mutta ei ilman papereita 5 turvallisen maan läpi ja kertoa täällä joku keksitty nimi ja jopa toinen kansalaisuus, joka henkilöllä on.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"perussuomalaiset ovat maahanmuuttovastaisia"

Vastustaako perussuomalaiset intialaisia koodareita?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Katsopa, mitä minun profiilissani lukee maahanmuuttoon liittyen.

Rasisti, rasisti -huutelu on aina niin mieltä ylentävää, eikö olekin?

Jerry Keränen

Selitä minulle tuo mitä tarkoitit "maahanmuuton vastustamisella"? Onko kaikki maahanmuutosta puhuminen "Maahanmuuton vastustamista" saako siitä keskustella edes?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt huomattiin että persut voi sittenkin haljeta, kuten uraani.
Tai kyllähän asioista paremmin perillä olevat sen toki jo tiesivät.

Nyt persut on siis puolittuneet.
Seuraavaksi nähdään miten ja milloin nämä jäljelle jääneet puoliskot halkeavat, kuten uraani halkeaa, aivan kuten tiede on meille opettanut.

Suvakkina nyt on vähän orpo olo, kun persut keskittyvät nyt suvakkien sijaan toinen toistensa haukkumiseen.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Halkeaminen on hieman liioiteltu sana tilanteessa, jossa kenties prosentti jäsenistöstä eroaa tai erotetaan ja enemmän tulee tilalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En lähde väittelemään prosenttilaskusta, mutta se sinun erotettu "prosenttisi" edustaa äänimäärää joka on reilusti yli puolet persujen viime eduskuntavaalien kokonaisäänimäärästä.

Sen takia on kai totuuden vääristelyä, tai vaihtoehtoisen totuuden esittämistä, jos väittää etteivät persut olisi haljenneet likimain kahtia.

Saa nähdä miten tämä persujen puoliintuminen jatkossa etenee. Menevätkö syntyneet puoliskot taas keskeltä poikki, vai tuleeko kenties epätasaisempia jakaantumia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #10

Perussuomalaisten äänestämiselle on ollut asiallinen (eli siis asiaperusteinen) syy. Se syy ei ole kadonnut minnekään, eikä se ole siirtynyt minnekään.

Uuvateilla ei ole mitään eväitä menestyä uuden puolueensa kanssa, koska he ovat kääntyneet kannattamaan kaikkea sitä, minkä vastustamisen takia Perussuomalaisia on äänestetty.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kannatus on taas normaaleissa lukemissa (todennäköisesti entistä korkeammalla) ja uuvatit kuihtuvat tarpeettomina pois.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"Seuraavissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kannatus on taas normaaleissa lukemissa (todennäköisesti entistä korkeammalla) ja uuvatit kuihtuvat tarpeettomina pois."

Se on kai sininen tulevaisuus, eli sini.

Muistuttaa erään siivousfirman logoa, katsotaan miten tässä vielä käy tämän nimen kanssa.

Parempi nimi olisi ollut Suomen Puolue, eli SP, mutta huhujen mukaan tämä nimi kaapattiin uuvattien nenän edestä.

Jos Sininen puolue kuihtuu, sen ei tietenkään tarvitse puolittua. Kukaan ei tiedä miten nolla, tai tyhjä, jaetaan.

Persut sen sijaan jakautuvat taas linjaristiriitoihin. Tällä kertaa linjaristitiidat syntyvät puheenjohtajan ja ensimmäisen varapuheenjohtajan välillä. Puheenjohtajan ollessa poissa, Brysselissä, puolue jää käyännössä tämän nais- varapuheenjohtajan hoteisiin. Siitä syntyy sota ja hajaannus.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Janne, olen pitkälti samaa mieltä analyysistäsi. Mikä syy kenelläkään olisi äänestää Sinisen tulevaisuuden ehdokkaita? Rasismin vastustaminenko? Eihän sillä erotu esimerkiksi nykyistä hallituskumppaneista. Eli mikä olisi se syy, että äänestäisi sinisiä eikä Kepua tai Kokoomusta? En keksi.

En nyt kuitenkaan mene povaamaan seuraavien vaalien tulosta. Jos nyt alkaisi hyvä nousukausi, niin että kaikilla olisi vara äänestää Kokoomusta, se söisi prostestipuolueen ääniä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"En nyt kuitenkaan mene povaamaan seuraavien vaalien tulosta. Jos nyt alkaisi hyvä nousukausi, niin että kaikilla olisi vara äänestää Kokoomusta, se söisi prostestipuolueen ääniä."

Vaikka kaikilla menisi hyvin, joillakin menee vielä paremmin ja se on riittävä syy tyytymättömyyteen ja protesteihin, myös kansanäänestyksissä.

Kateus on mahtava voima, mitä ei pidä jättää huomiotta, eikä sitä pidä aliarvioida.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #15

Arto, eihän se kateellisuus kuitenkaan lisääntyne, jos oma asema paranee. Hyvän nousukauden aikana näin käy useammille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Kateus ei johdu köyhyydestä eikä puutteesta. Kateus syntyy siitä kun toisilla menee paremmin kuin itsellä.

Ei kateutta pidä kokonaan tuomita. Se on luonnollinen inhimillinen ominaisuus ja siinä on sekä hyviä että huonoja puolia, kuten ihmisen muissakin ominaisuuksissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"En nyt kuitenkaan mene povaamaan seuraavien vaalien tulosta. Jos nyt alkaisi hyvä nousukausi, niin että kaikilla olisi vara äänestää Kokoomusta, se söisi prostestipuolueen ääniä."

Vaikka kaikilla menisi hyvin, joillakin menee vielä paremmin ja se on riittävä syy tyytymättömyyteen ja protesteihin, myös kansanäänestyksissä.

Kateus on mahtava voima, mitä ei pidä jättää huomiotta, eikä sitä pidä aliarvioida.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #14

Orpon ja Vartiaisen kokoomus on turvapaikkapohjaista maahanmuuttoa edistävä puolue, samoin halpatyövoiman tuomista Suomeen kannattava ja samalla suomalaisten työttömien hylkääjä. Näillä toimilla on tarkoituksena luoda tilanne, jolla saadaan aianakin vähemmänkoulutettujen ihmisten palkkoja alennettua tai pidettyä työmarkkinoiden ulkopuolella.

En usko, että niin mahtavaa nousukautta tulee, joika kääntää asian selälleen. Toivon toki, että talous kohenee.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #10

Viime vaaleissa ne äänet oli annettu persuille eikä millekään siniselle tulevaisuudelle, joten niillä nyt ei ole mitään merkitystä.

Tulevilla vaaleilla on. Eiköhän Halla-aho oppositiojohtajana kerkiä niihin mennessä valmistella uuden jytkyn, varsinkin kun kilpailijat ovat jo hyvissä ajoin ruvenneet vaalityöhön hänen puolestaan. Mitä sinisiin tulee, niin Soini ehkä saattaa Uudellamaalla mennä läpi omilla äänillään, kun muutaman hauskan lohkaisun plokiinsa heittää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

Arto, Perussuomalaiset kansanedustajat saivat yhteensä ääniä 86301, Sininen Tulevaisuus puolestaan 163178 ääntä.

Eli tuossa mielessä laskelmasi pitää jotenkuten paikkaansa. Mutta on muistettava, että suurin potti äänistä, yhteensä 274298 ääntä sai rannalle jääneet. On mahdotonta ennakoida, kumpi puolue värvää nämä rannalle jääneet riveihinsä ja pystyvätkö nämä kannatuksensa millä tavoin säilyttämään. On todennäköisempää, että näistä suurempi osa jää PS-puolueeseen. Useat näistä ovat paikallispolitiikassa ja puolueen paikallistasolla aktiiveja.

Tein muuten laskelman jakamalla nämä rannalle jääneet tasan kahteen puolueeseen ja jaoin varmuuden vuoksi tuon rannalle jääneiden äänimäärän kolmella ja kansanedustajien äänimäärän kerroin 0,9:llä ja ministereiden 0,95:llä, jolloin kokonaiskannatus olisi 9 % tuntumassa ja kansanedustajille ja ministereille laskin varmuuden vuoksi vain pienen kannatuksen laskun. Halla-aholle laskin 21 000 äänen kannatuksen Helsingistä (hiharavistus).
Sain paikkajaoksi Sinisille 10 ja PS:lle 8. Laskelma muuttuu, jos Halla-aho saisi 29 000 ääntä tai enemmän, silloin PS voisi saada 9 Sinisten saadessa yhä tuon 10 paikkaa.

Eli ei PS puoliväliin jäisi kannatuksessa. Mielenkiintoista on odotella seuraavia kahta Ylen ja HS:n kannatusgallupia. Miten kannatus jakautuu jatkossa oikeasti?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #40

Uskotko laskelmiisi, kun katsot sinisten gallup-kannatusta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Juu, se blogistin antama "siunaus" on varmaankin juuri se asia, joka tulee siivittämään uuden ryhmittymän voitolliseen siniseen tulevaisuuteensa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yhtä paljon tämä kannatuspuheenvuoro auttaa sinistä kuin kommentoijan itsensä kirjoittamat halla-aholaisia tukevat blogit hallapersuja.

Jollet siis usko blogien vaikutukseen, miksi itse vaivaudut?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eräätkin maahanmuuttajat ovat muuttaneet (viikoittain) Bryssään..., elävät yhteiskunnann varoilla jne.
Tosin työllistävät megaluokan byrokratiaa, mutta en ole varma onko se hyvä asia.

Henry

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kaikki suomalaiset ovat maahanmuuttajia koska Suomi oli jääkauden aikana asuttamatonta erämaata.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei ole. Alkuperäisasukkaat ei ole maahanmuuttajia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olisko ne alkuperäisasukkaat olleet niitä ennen jääkautta susiluolassa asuneita neandentarilaisia.

Siitä vain mittaamaan kallon muotoa ja vertaamaan ulkonäköä muutenkin, sekä tekemään geenitutkimusta.

Se jossa on eniten neandetarilaisia geenejä lienee sitten alkuperäisasukas. Tämä pätee sitten koko Euroopan mittakaavassa, eikä pelkästään Suomessa.

Ne joilta ei neandertarilaisen geenejä löydy, onkin sitten kokonaan mamuja Afrikasta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Neanderthals live on in our genes

Although there may have been relatively few sexual encounters between Homo sapiens and Homo neanderthalensis, some Neanderthal genes conferred competitive advantage, which meant that they spread through the modern human population. This Neanderthal legacy does not exist among Africans.

The latest studies show that altogether about 20 per cent of the original Neanderthal genome lives on, though any one individual today will have a much lower proportion in his or her own genome – typically slightly more than 1 per cent.

But he also possessed the same genetic variations that produce blue eyes in today’s Europeans, and the study showed that his closest present-day relatives live in northern Europe, for example in Sweden or Finland.

https://www.ft.com/content/81747104-8dfe-11e3-bbe7...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Saamelaiset taisivat olla paikalla ennen suomalaisia, siispä sinunkin mittapuullasi suomalaiset ovat maahanmuuttajia.

Ja tuleehan noista maahanmuuttaneista ja Suomeen jääneistä lopulta suomalaisia. Heidän jälkeläistensä jälkeläisistä juuriltaankin supisuomalaisia. Joku tutkija kertoi radiossa, että juuremme ovat siellä, missä vanhempamme ovat lapsuutensa viettäneet.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

En minä ole edes elänyt jääkauden aikana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jääkauden aikaan Suomen päällä oli kilometrin paksuinen jääkerros. Erämaaksi kutsuisin paljasta maata. Korjaisin sivulausettasi näin: Jääkauden aikaan Suomi oli asuttamatonta jäätikköä.
nimimerkillä "Löysin pilkun ja kun käsissäni sattui olemaan tuo viila..."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Viilaamisesta puheenollen.

Onhan Grönlannissakin asutusta, vaikka maa on lähes pelkkää jäätiköä.

Ihmislaji pystyy ihmeellisesti sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin.

Se vain tahtoo olla niin että ihmiskulttuurit eivät ole niin kovin sopeutuvia, kun olosuhteet muuttuvat.

Kun hylkeenpyynnistä ja valaanpyynnistä pitää siirtyä riistanpyyntiin, vaikkapa mammutin metsästykseen, tulee muualta uusi kulttuuri, uudet ihmiset. Valaan-
ja hylkeenpyytäjien on sopeuduttava uuteen kulttuuriin, tai tuhouduttava.

Kun mammutit hävisivät, piti kulttuurin sopeutua toisenlaisen riistan pyyntiin.

Kun maanviljelys ja karjanhoito keksittiin, ensin paimentolaiset valtasivat riistanpyytäjien maat, sitten maanviljelijät syrjäyttivät karjanajajat.

Nyt on käynyt niin että Suomessa investointitarvikkeiden tuottajat ja peliteollisuus on syrjäyttänyt pienviljelijät ja on menossa aika jolloin robotit korvaavat ennen tehtaiden liukuhihnoilla leipänsä tienanneet.

Tällä tavalla kulttuurit muuttuvat ja kehittyvät, eikä sitä muutosta pysty estämään perussuomalainen puolue, ei vaikka sillä olisi miten karismaattinen johtaja tahansa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Onko maahanmuuttovastaisuus-, äärisiipi- ja rasistikorteille jotain perusteluja?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onkohan sinisilmäisyys ja vaaleatukkaisuus on todiste neandertalilaisesta perimästä?

Ne "vaaleet" on sitten niiden Susiluolan kiviesineiden omistajien, tai heidän kaltaistensa jälkeläisiä ja tämän opin mukaisesti oikeutettu elämään Suomessa ja koko Euroopassa.

Minä muuten kuulun näiden tunnusmerkkien puolesta neandertarilaisiin, ainakin vähän, eli siis siihen väestöön joka Suomea ja susiluolaa ennen jääkautta asutti, kun taas sellaiset Hitlerin näköiset mustatukkaiset on kai niitä mamuja sitten.

Jussi Pistol

Elikkä tätä samaa laardia taas, että ei sanallakaan saisi kriittisesti kertoa mitään totuutta maahanmuutosta, kyllä lakk helvetti olemaan jo pinna täynnä tuota rasistihuutelua ja sen suuntaista ajattelua jos hiukankin on erimieltä noiden islamistien ja suvakkien ajatusmaailmasta.

Markus Siivola

"Maahamuuttovastainen"? Se ei ole "maahanmuuttovastaisuutta", jos ei hyväksy ja halua kustantaa Afrikasta ja Lähi-idästä Suomeen suuntautuvaa elintasopakolaisuutta, joka kaiken lisäksi tapahtuu oikeiden pakolaisten kustannuksella. Työperäistä maahanmuuttoa ei käsittääkseni vastusta kukaan. Propaganda-näkökulmasta on tietysti hyödyllistä puhua "maahanmuuttovastaisuudesta", jossa annetaan tahallisesti mielikuva kaikkea vastustavista karjalalippiksistä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vaikka on saivartelua kiistellä siitä kuka on alkuperäinen ja kuka maahanmuuttaja, niin on kuitenkin tosiasia, että Suomessa asuu tällä hetkellä yli neljämiljoonaan ihmistä, joiden esi-isät ovat taistelleet maan itsenäisyyden puolesta. He ovat pitäneet Suomen itsenäisenä ja oman päätäntä vallan alla (niin paljon kuin se on ollut mahdollista).

Nykyjään elävillä Suomalaisilla on oikeus päättää miten ja millaista maahanmuuttoa se maahansa haluaa. Itse en halua luoda tähän maahan muslimien täyttämiä ghettoja, enkä moskeijoita joissa koukkukädet opettavat viha-aatetta saadakseen luotua vihaa länsimaista järjestelmää vastaan.

Suomi on meidän kotimme ja meillä on oikeus päättää kuka tulee sisälle ja mistä syystä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ai tuollako se mitataan? Minun isoisäni olivat liian nuoria (tai innottomia) vapaussodassa ja liian vanhoja talvisota-aikaan. Sotilaiden jälkeläisetkö ovat aitoja suomalaisia?

Olet sinä oikeassa siinä, että me päätämme miten ja millaista maahanmuuttoa haluamme. Minäkään en halua muslimien täyttämiä ghettoja enkä vihapuhemoskeijoitakaan.

Mutta tässä kohdin meidän ajatuksemme eroavat. Ghetto ja syrjäytyminen ovat vältettävissä, kun otamme tulijat, jos ei ihan avosylin, niin ainakin kunniallisesti vastaan ja yhteiskuntamme jäseniksi. Muslimista tulee ihan hyvä suomalainen, kunhan emme yritä kristityksi käännyttää emmekä syrji emmekä syrjäytä.

Syrjäytyneitä syntyy toki Suomessakin. Suomen Sisu ja muut vihapuhejärjestöt käyttävät tilannetta hyödykseen ihan samalla tavalla kuin radikaalit muslimiryhmät omiaan.

Mutta siis: kumpi meistä päättää niistä keinoista, millä tuon (sinisen (?)) tulevaisuuden luomme, sinä ja sinun kaltaisesi vai minä ja minun kaltaiseni? Suomi on meidän kummankin koti ja kun meillä on oikeus päättää, keitä meitä päättäjiksi oikeastaan pyydetään.

Kumpi tahansa pääseekin voitolle, epäonnistuminen kaadetaan sen toisen porukan kannettavaksi: Jos rajoja ei laiteta kiinni, kotoutuminen epäonnistuu ja vihatekoja ja ghettoja syntyy, te syytätte meitä ja me väitämme, että te suomalaiset vihapuhujat saitte aikaan epäonnistumisen. Ja jos rajat laitetaan kiinni ja kotoutuminen epäonnistuu ja silti siis syntyy ghettoja ja vihapuhetta, me syytämme teitä ja politiikkaanne ja te syytätte meitä suvaitsevia siitä, että tilanne ylipäätään on päässyt syntymään.

Me suomalaiset olemme jakautuneet tämän(kin) ongelmatilanteen edessä. Peräänkuuluttamaasi yhteistä asiaa ei ole emmekä ole yksituumaisena tämän ongelman edessä. Se lienee suurin ongelmamme.

Minun mielestäni emme voi katsoa taaksepäin. Meillä on tuhansia muukalaisina maahantulleita. Meidän olisi syytä panostaa, että nuo ihmiset kotiutuisivat ja ottaisivat paikkansa yhteiskunnassamme. Samalla voitaisiin toki kiinnittää huomiota keinoihin, joilla panostamme siihen, että ehkäisemme tilanteen eskaloitumisen uudelleen. Parasta olisi, ettei ihmisille syntyisi tarvetta lähteä.

Taaksepäin ei voi katsoa eikä Suomeen saapuneita saa nimitellä koukkukätisiksi eikä muillakaan nimillä. Heitä ei saa myöskään painostaa poistumaan. Silloin epäonnistumme varmasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nykyjään elävillä Suomalaisilla on oikeus päättää miten ja millaista maahanmuuttoa se maahansa haluaa."

Näinhän se toki tapahtuu. Kansalaiset päättää, jotkut haluavat ottaa enemmän pakolaisia, jotkut vähemmän, kaikki ei ollenkaan.

Demokratiassa pitää tehdä kompromisseja. Ei se niin mene että Halla-aho määrää mitä tehdään, vaikka joidenkin mielestä niin pitäisi menetellä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kyllä ja demokratiaan kuuluu avoin keskustelu asian ympärillä. Sen negatiivisten ja positiivisten puolien perkaus, jotta äänestäjillä on selvä näkemys mitä tulee tapahtumaan. Avoin keskustelu auttaisi myös niitä näkemään mitä virheitä on ulkomailla tehty, jotka eivät halua mitään rajoituksia tulijoille ja rasisteille mahdollisuuden nähdä näkökantansa virheet.

Mutta avoin keskustelu ei vieläkään ole mahdollista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta avoin keskustelu ei vieläkään ole mahdollista."

Vain rasistinen kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kielletty.
Se kielto on laissa määritelty ja lain tulkinnasta vastaavat tuomarit.

Onko laki oikein, se on eri juttu.
Tulkitaanko lakia oikein, on toinen juttu.

Mutta periaatteessa muuten sana on vapaa.
Kunhan noudattelee kunkin keskustelupalstan omia sääntöjä.
Tälläkin palstalla on omat sääntönsä.
Lisäksi laki vaatii ettei kiihottamista kansanryhmää vastaan saa suvaita tällaisella palstalla.

Missä mielessä haluaisit noita rajoitteita poistaa.
Voidaan rajoittaa asia vaikka sanomisen vapauteen tällä palstalla, niin on vähän helpompi keskustella. Miten täällä voitaisiin mahdollistaa avoin keskustelu.

Mainittakoon nyt että minä kannatan niitä rajoituksia mitä on olemassa, eikä se minun sanomisen vapauttani haittaa. Päin vastoin, nämä rajoitukset ovat hyväksi, ne koettavat estää minua käyttäytymästä hölmösti ja se on hyvä se.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #35

En tarkoittanut pelkästää tuota, vaikka minusta sananvapautta ei ole olemassa, jos tosiasioiden sanomisesta voi saada tuomion. Totuus ei pitäisi olla tuomittavaa, koska se on vain totuus. Mutta se mitä tarkoitin on keskustelua asian ympäriltä. Kukaan taho ei halua järjestää avointa keskustelua, johon huippu politiikot osallistuvat ja siinä käsiteltäisiin tätä aihepiiriä perusteellisesti.

Aloitetaan vaikka siitä, että miksi kymmenien turvallisten maiden läpi matkaavat henkilöt hakevat vasta Suomesta turvapaikkaa ja päätyen siihen, että kun he lopulta saavat oleskeluluvan tai turvapaikan, niin mitkä ovat heidän realistiset mahdollisuudet länsimaisessa yhteiskunnassa. Ei. Tällaista keskustelua ei ole järjestetty. Ainoastaan sellaisia, joissa on 50 kpl toisten päälle puhuvia ja aihepiirit ovat naurettavia, joilla ei edes pyritä käsittelemään kivuliaita asioita. Tai sitten väijytyksiä, joissa yksittäinen krittinen saa 3-4 kpl vastustajia + juontaja yrittämässä saada tiedon, että onko rasisti tai fasisti.

Uskon, että monelle tulee absurdi tunne, kun näkee valtakunnan tv-lähetyksessä turvapaikanhakijoiden tekemiä kaarnaveneitä ja täysikäiset karvaiset äijät teeskentelevät alaikäisiä suvakkien säveltäessä vieressä itkuvirttä. On täysin selvää ettei asiapitoista keskustelua edes haluta, koska se vain ärsyttäisi ihmisiä entistä enemmän. Ja sitten olisikin pakko tehdä jotain, eikä totella EU:n typeriä päätöksiä aasina.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Jussi Halla-aho ajaa EU-vastaisuuttaan Brysselistä yli 16000 euron kuukausipalkalla. Suomessa perussuomalaisista irtautuneita sanotaan ahneiksi ja vallanhimoisiksi.

Jussi Halla-ahoa pidetään vastuullisena poliitikkona nykyisessä perussuomalaisten puolueessa, vaikka Jussi on ulkomailla koko ajan ja puoluetta johtaakin varapuheenjohtajat. Perussuomalaisten mielestä Timo Soini oli liian paljon ulkomailla ja juuri sen takia kenttäväki koki Soinin etääntyneen puolueesta.

Ei Jussi Halla-ahoa turhaan sanota mestariksi. Mestari hän onkin manipuloimaan ja esittämään jeesusta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jussi Halla-ahon työ on Brysselissä ja sinne ovat äänestäjät hänet valinneet. Miten tämä muuttuu ahneudeksi ja vallanhimoksi?

Jussi Pistol

Olipa siina taas demokratian halventamista.
Kansa änesti Halla-Ahon Brysseliin, eikö olisi saanut tehdä työtään vai?
Seuraavan kerran voisi alkaa hiukaa miettimään mitä uslostetta näppäimistöstään ilmoille tuulettelee.

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko

On suorastaan falskia väittää Timo Soinin toimineen selkärankaisesti ja kunniakkaasti lähtemällä Perussuomalaisista ja perustamalla uuden puolueen.

Soinia oli vaadittu jo vuosia tekemään selkeä pesäero rasisteihin (maahanmuuttovastaisiin) ja heittämään heidät ulos puolueesta. Mutta sitä hän ei tehnyt koska ilman heitä hän ei nyt olisi ulkoministeri. Nyt kun ns omat koirat purivat ja Soini kumppaneineen oli joutumassa syrjäytetyksi ministeriaudin takapenkiltä, löytyi selkärankaa. Mutta heidän ratkaisunsa ei ollut mitään muuta kuin puhdasta opportunismia. Henkilökohtainen etu meni puolueen edun edelle.

Ihan sivuhuomautuksena voi todet ettei esim Terho ja Elo olisi päässeet nykyisiin asemiin elleivät he olisi mm allekirjoittaneet nuivan vaamanifestin. Mielenkiinnolla odotan kuinka myönteiseksi he muuttuvat maahanmuuttoa, ruotsin kieltä ja EU:ta kohtaan nytkun heidän arvonsa ovat yhteiset Keskustan ja Kokoomuksen kanssa.

Oiva Luosujarvi

Olen itse ollut maahanmuuttajana toisessa valtiossa 8 vuotta, jossa maahanmuuttajan oli itse kustannettava 100 % oma elämisensä.
Olisin voinut hakea sen valtion kansalaisuutta, mutta olen Suomalainen ja en hakenut vaan pysyin Suomalaisena.
Maahanmuuttaja saisi tulla Suomeen vain ja ainoastaan passin, viisumin / oleskeluluvan kanssa.
Siten ehkäistään ihmiskauppaa, kun salakuljetettu ihminen palautetaan seuraavalla mahdollisella tavalla takaisin siihen valtioon, josta Suomeen tuli ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja, jotka oikeuttaisivat olemaan Suomessa lyhyen tai pitkän ajan.

Kannatan turvpaikan antamista sitä tarvitseville, mutta vain määräaikaisena ja turvapaikanhakijan kotimaan tilanteen rauhoittumisen jälkeen voi turvapaikanhakijan todeta olevan velvollinen palaamaan kotimaahansa.

Suomesta lähti 2 maailmansodan aikana satoja tuhansia lapsia sotalapsina Ruotsiin ja melkein kaikki palasivat Suomeen sodan jälkeen.
Hyvin harva lapsi jäi Ruotsiin ja yleisin syy oli lapsen vanhempien kuoleminen sodan aikana.

Turvapaikanhakija ei tarvitse Suomen kansalaisuutta ollessaan turvassa Suomessa oman kotimaansa tilanteen vuoksi, vaikka se kestäisikin 20 tai 40 vuotta.
Gazan pakolaisleirillä on asunut pakolaisia vuosikymmeniä ja on jo 4 sukupolvea pakolaisina. He eivät saa sen valtion kansalaisuutta missä sattuvat syntymään vaan ainoastaan YK antaa heille pakolaiskortin, joka vastaa henkilöllisyystodistusta.
On olemassa EU:n alueella valtioita, joissa pakolainen tai maahanmuuttaja voi hakea kansalaisuutta vasta asuttuaan maassa yli 20 vuoden ajan syyllistymättä rikoksiin sinä aikana.

Uskonnonvapaus ei pitäisi koskea uskontoja, jotka ei uskonnonvapautta itse tunnusta ja aja aktiivisesti oman uskonnon alla.
Jos 1900 luvun alussa olisi osattu ajatella islamin olevan levittäytymässä Eurooppaan miljoonien muslimien vuosivauhdilla sadan vuoden kuluttua, niin uskonnonvapaus olisi jäänyt varmaankin laajasti toteuttamatta.
Islam ei koskaan valloittanut koko Eurooppaa aseiden avulla. Aseettomana ja vain terrorismin avulla on päässyt paljon pidemmälle, kuin koskaan historiassa sodan avulla.
Mutta Eurooppa on länttä ja islam kuuluu lähi-itään.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Saa nähdä miten käy Halla-aholaisten kannatuksen, kun ihmiset tajuaa, että äänet menee täysin hukkaan.
Halla-ahon persut on tuomittu ikuiseen oppositioon.
Maahanmuutto kriittisten kannattaa etsiä asiallensa edustajia muista puolueista.

Jussi Pistol

Käy kuule ihan päinvastoin, 2 vuoden päästä näet minkä äänivyöryn Halla-Aho tulee saamaan.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Mitenkähän asiat muuttuvat, jos esimerkiksi tapahtuu toinen Turun veitsi-iskun kaltainen terroriteko. Nyt näyttää sille, että hallituksen toimet turvallisuuden parantamiseksi ovat olleet hyvin vaatimattomia. Eihän se riitä, että parilla rekalla suljetaan ajoyhteys jollekin yleisötapahtumapaikalle. Kun kansa tajuaa, ettei heidän turvallisuuden eteen tehdä mitään todellisia toimia, niin se voi näkyä myös vaaleissa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ei kriittinen suhtautuminen elintasopakolaisuuteen mihinkään lopu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset