Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Maahanmuuttokriittiset VS MVlehti

Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun kuvaasi käytettäisiin raiskaajan tilalla? Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua syyttä leimattaisiin terroristiksi, rikolliseksi tai lasten hyväksikäyttäjäksi? Miltä sinusta työssäkäyvältä tuntuisi, jos sinua sanottaisiin sossupummiksi ja laiskaksi ihmiseksi? Miltä sinusta tuntuisi, että sinua kuvailtaisiin apinaksi tai joksikin muuksi eläimeksi ulkonäkösi perusteella? Miltä sinusta tuntuisi, jos lapsistasi ja vaimostasi leviteltäisiin valheita ja rakkaittesi kuvia käytettäisiin ilman lupaa internettiin?

Olen vuosikausia lukenut erilaisia kirjoituksia, jossa MV leimaa, yleistää ja levittää valheellista tietoa ulkomaalaistaustaisista ihmisistä. Alun perin ajattelin, että kyseessä on aikuisten oikeasti maahanmuuttokriittisestä toimituksesta. Kun olin noin satoja julkaisuja lukenut ja aikaa oli kulunut, niin tajusin, että olemme hyvin vaarallisen mediatoimituksen kanssa tekemisissä. Miten saamme ihmiset tajuamaan, että kyseessä on sellainen mediatuotanto, joka syyllistyy säännöllisin aikavälein rikoksiin ja valheitten levittämiseen ulkomaalaisten kustannuksella.

Ääriajattelijat, jotka uskovat rotuajatteluun, rasismin voimaan ja äärinationalismiin kuvaavat hyvin MV:n ideologiaa. Uskoin jonkun aikaa siihen, että asiat muuttuvat, kun ei anna sivustolle mitään huomiota. Näin se onkin klikkauksien suhteen, josta MV saa rahaa, mutta se ei edelleenkään poista sitä tosiasiaa, että valitettavan moni lukee kyseistä mediajulkaisua ja sitäkin valitettavampaa on se, että hyvin moni ihminen uskoo kyseisen viestijöitten sanomaa ja valheita. MV:n vihapropaganda on hyvin samanlaista Venäjän, Kiinan ja Pohjois-Korean propagandan kanssa.

 

Minä ja monet muut maahanmuuttokriittiset uskomme siihen, että ahkeria, rehellisiä ja nuhteettomia uussuomalaisia pitää aktiivisesti tukea ja kannustaa etenemään urallaan. Mitä meidän maahanmuuttokriittisten pitäisi tehdä MV:n kaltaiselle mediatuotannolle, jotka teoillaan ja vihallaan hidastavat tai suorastaan estävät ulkomaalaistaustaisia ihmisiä integroitumaan Suomeen? Miten me pidämme huolen siitä, että ääri-ideologiat eivät pilaa ulkomaalaisten kotouttamisprosessia? On hyvä muistaa, että maahanmuuttokriittiset ihmiset haluavat parempaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta MV:läiset vastustavat kaikenlaista maahanmuuttoa. MV:n kirjoitukset ja propaganda sotivat rajusti maahanmuuttokriittisten sanomaa ja tavoitteita vastaan. Hyvä kotouttaminen ja integraatio ovat maahanmuuttokriittisten tavoite, MV:n kaikki maahanmuuttajien karkotus Suomesta. On sanomattakin selvää, että me parempaa maahanmuuttopolitiikkaa haluavat maahanmuuttokriittiset annetaan punainen kortti MV:n vastuuhenkilöille. Rikolliset kuuluvat vankilaan, eivätkä internettiin tai kaduille.

Ketä me voimme syyttää, jos MV:n toimitusta ei saada vastuuseen? Miten voimme puhua koskaan maahanmuutosta mitään rakentavaa, jos sallimme ääriajattelijoitten rikollisia kirjoituksia vailla rangaistuksia? Miten voimme vaatia Suomessa asuvia noudattamaan Suomen lakeja, jos emme puutu edes MV:n rikoksiin? Asiaan pitäisi suhtautua vakavalla mielellä, koska nyt puhutaan kaikista niistä ulkomaalaisista, jotka haluavat työnteollaan, ahkeruudellaan ja kouluttautumisen kautta menestyä Suomessa, olla osana suomalaista yhteiskuntaa ja olla iloisia veronmaksajia. Haluammeko me ulkomaalaisten integroituvan Suomeen vai emme? Haluammeko parempaa maahanmuuttopolitiikkaa vai tuhota tämän hienon maan? Milloin te päättäjät pistätte MV:n kaltaiset rikolliset vankilaan, jonne he kuuluvat? Kansalaiset ovat kärsineet ihan tarpeeksi toimettomuutenne takia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pitäisi lähteä kysymään sellaisia kysymyksiä kuin?

-Miksi ihmiset lukevat MV-lehteä?
-Miksi sen suosio kasvaa kokoajan, vaikka sielä on selvästi ollut rasistisia ja jopa valehdeltuja juttuja?

Näihin kahteen kysykseen kun saa vastauksen on helpompi lähteä poistamaan MV lehdeltä lukija kunta?

Itse tiedän muutaman vastauksen tähän..
1. Valtamedia pimittää tietoa jos asia koskee maahanmuuttajia,
2. valtamedia käyttäytyy aivan erilailla äärioikeistoa vastaan kuin ääri vasemmistoa.

Jotenkin tuntuu että nuo kaksi ensimmäistä kysymystä, niihin vastaukset onkin valtamediaan liittyvää.. Jos ihmiset eivät saa rehellistä uutisointia niin he etsivät sitä toisaalta. Vaikka sieltä rasistien joukosta.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia kysymyksistäsi.

Olet oikeassa siinä, että nuo kaksi kysymystä ratkaisisi monta ongelmaa.
Tiedät varmasti sen, että modernisessa maailmassa pystyy manipuloimaan ja saamaan propagandansa leviämään. MV on onnistunut siinä osaksi.

Uskon sivistykseen ja siihen, että ihmiset osaavat omalla aivolla ajatella. Sitä on tuettava valtakunnallisesti, jotta lähdekritiikillä ja totuudella olisi jatkossa jotainkin merkitystä tietyille ihmisille.

Frank Halloway

Esität lyhyessä tekstissäsi 13 kysymystä; aika paljon siis. Tartun yhteen niistä.

"Haluammeko me ulkomaalaisten integroituvan Suomeen vai emme?"

Aivan varmasti haluamme. Mikään ei olisi toivottavampaa kuin se, että kymmenet tuhannet Lähi-idästä ja kehitysmaista Suomeen tulleet ihmiset omaksuisivat suomen kielen, suomalaisen kulttuurin ja siirtyisivät mahdollisimman nopeasti sosiaalivakuutusjärjestelmämme nettomaksajiksi. Mutta tätä ei vain yksinkertaisesti tapahdu, ei Suomessa eikä muissakaan Euroopan maissa. Osaatko sanoa jotain siitä, mistä tämä mahdollisesti johtuu?

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kyllä sitä tapahtuu. Itse olen hyvä esimerkki. Tulin Suomeen 90-luvulla. Olin silloin lapsi, nykyään olen 29 vuotias ja menestynyt uussuomalainen. Mitä se vaati, että minusta tulee näin hyvä. Hyvä asenne ja toisekseen sen, että minua kohdeltiin tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. MV pilaa jälkimmäisen asian yleistyksillään ja valheillaan.

Toivon, että ymmärsit sen, etät mitä tarkoitin.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Frank Halloway

Ehkä ymmärsit tahallisesti väärin. En kysynyt sinun henkilökohtaista tarinaasi, enkä myöskään sitä minkä vuoksi sinä katsot, että olet integroitunut hyvin. MV-lehtikään ei oikein liity siihen, mitä sinulta kysyin.

Totuus on, että suurin osa Lähi-idästä ja kehitysmaista tulleista ei integroidu. Siis: tämä on totuus. Huomaa, etten tässä väitä, ettei kukaan tulijoista integroituisi. Suurin osa ei integroidu. Kysyin sinulta mielipidettäsi siihen, mistä tämä ilmiö johtuu.

Rohkenen kysyä siis uudestaan: osaatko sanoa jotain siitä, mistä tämä mahdollisesti johtuu?

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi Vastaus kommenttiin #10

Kiitoksia jatkokysymyksestäsi.

Pakko kysyä, että mistä olet saanut sellaisen käsityksen, että suurin osa ei integroidu Suomeen? Olisiko sinulla lähteitä tai tutkimustietoa, jonka voisit jakaa kanssamme täällä?

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #11

Kuluvana vuonna ilmestynyt VATT:n raportti "Labor Market Integration of Refugees in Finland" osoittaa varsin selkeästi, ettei suurin osa Lähi-idästä ja kehitysmaista tulleista integroidu. Voit myös itse vähällä vaivalla etsiä netistä tilastoja kyseisten maahanmuuttajaryhmien työllisyydestä.

Ja nyt kolmannen kerran: osaatko sanoa jotain siitä, mistä tämä mahdollisesti johtuu?

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi Vastaus kommenttiin #13

http://www.hel.fi/hel2/Tietokeskus/julkaisut/pdf/1...

”Kansalaisuusryhmittäinen työllisyysasteen seuranta maahantulovuodesta vuoteen 2007 osoitti erityisesti Somaliasta, Irakista, Iranista, Vietnamista ja Afganistanista tulleiden työllisyysasteen nousseen merkittävästi. Edellä mainituista maista tulleiden työllisyysasteet olivat nousseet hyvin matalilta lähtötasoilta vuoden 2007 loppuun mennessä samalle tasolle kuin muilla maahanmuuttajaryhmillä. Työmarkkinoiden etninen lohkoutuminen ei siis ole ollut pysyvää, vaan on hävinnyt ajan kanssa.”

”[T]utkimuksen merkittävimpänä tuloksena on se, että vuosina 1989–93 Suomen tulleiden maahanmuuttajien työmarkkina-asema on vahvistunut merkittävästi. Pakolaistaustaisten maahanmuuttajaryhmien työllisyysasteiden kohoaminen muiden ryhmien tasolle on selkeä viesti siitä, että maahanmuuttajien kotoutumista seuratessa ei kannata olla kärsimätön ja että kymmenen–viisitoista vuottakin on tässä mittakaavassa lyhyt aika."

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #14

Niin? Mitä haluat sanoa näiden lainausten kautta? Parin pätkän lainaaminen lähes sadan sivun mittaisesta tutkimusraportista, jonka käyttämä aineisto päättyy vuoteen 2007, jättää jotenkin tyhjäksi.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #13

Integroituminen voi olla vaikeaa monestakin syystä; kielenoppimista ei tapahdu, jos sitä ei pääse käyttämään - eli jos ylenkatsovat suomalaiset kävelevät vain ohi ja kieltäytyvät sosiaalisesta kanssakäymisestä.

Jos töihin ei oteta, vaikka Suomessakin on käsittääkseni laki, joka estää syrjimisen työnhaussa ja työpaikoilla "rotuun" liittyen, niin pelkästään haastatteluun pääseminen on vielä vaikeampaa kuin "tavallisella" suomalaisella.

Kulttuuriin on vaikea integroitua, jos ei pääse tutustumaan kyseiseen kulttuuriin suomalaisen ystäväpiirin kautta. Kulttuurin sanoma voi jäädä hyvin vähäiseksi, jos yksin teet näitä suomalaiseen kulttuuriin kuuluvia asioita ja yrität ymmärtää asioiden pointtia.

Jos sinua ei maassa hyväksytä samanarvoiseksi kuin maan kanta-asukas, niin sitä helposti ajautuu viettämään aikaa vain oman yhteisönsä sisällä, missä vallitsee oma ideologia ja kulttuuri - sulautumista ei tapahdu, mikäli ulkomaalainen viettää kaiken aikansa vain omiensa parissa Suomessa - tai muualla maailmassa.

Vihamielinen kasvuympäristö ajattaa nuoria varsinkin ääriajatteluun. Siinä missä suomalainen pelkää terrorismia niin paljon että menee porukalla heittelemään polttopulloja ikkunoista sisään ja tekemään itse niitä terroristisia tekoja muille, samalla työntää kuilua ihmisten välillä vielä suuremmaksi.

Suomessa vielä nykyäänkin on hyvin vaikea nuorten ulkomaalaistaustaisten lasten tuntea kuuluvuutta tähän yhteiskuntaan, kun mitä tummempi on ihonväriltään sen vähempänä suomalaisena häntä pidetään - vaikka olisi Suomessa syntynyt. Siksi on hyvin ikävää, että jotkut suomalaiset valkoiset vanhemmat adoptoivat tummia lapsia ulkomailta, sillä muu yhteiskunta harvemmin heitä tulee koskaan hyväksymään täysin suomalisiksi tai kuuluvaksi osaksi suomalaisuuteen.

Tässä nyt muutama syy miksi integroituminen saattaa olla väillä vähän vaikeaa.

Millä tavalla olet itse, Frank Halloway, auttanut ihmisiä integroitumaan tähän yhteiskuntaan?

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #16

Kiitos vastauksesta.

Vierität todella paljon vastuuta integroitumisesta vastaanottavan yhteiskunnan jäsenille, jopa syytät heitä siitä, etteivät tulijat integroidu. Laitat siis integraatio-ongelman syytekijät kokonaisuudessaan suomalaisten puolelle. Tästä olen eri mieltä. En kiellä, etteikö kuvaamiasi ilmiöitä olisi olemassa, näin varmasti on. Luulen kuitenkin, että olemme eri mieltä näiden ilmiöiden yleisyydestä ja erityisesti siitä, toimivatko suomalaiset näin tarkoituksella ts. voidaanko nämä ilmiöt laittaa yksiselitteisesti suomalaisten syyksi.

Pidän myös varsin ongelmallisena, jos kommenttisi taustalla hahmottuvaa narratiiviä aletaan tarjota tulijoille itselleen. Se on kuin mehevä juustopala hiirenloukussa: se tarjoaa integraation raskaaksi ja vaivalloiseksi (mitä se varmasti on) kokeville tulijoille oivan mahdollisuuden oman vastuun ja velvollisuuden poisheittämiseen, koska oma epäonnistuminen voidaan laittaa toisten syyksi.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #19

En käsittääkseni ole sanonut että nuo olisivat suomalaisten syytä - vaan nuo ovat yleismaallisia syitä suurin osa, mikä pätee samalla tavalla ulkomaille lähtevään suomalaiseen, joka työn perässä tai muusta syystä joutuu sopeutumaan uuteen kulttuuriin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #10

Totuus on, että suurin osa Lähi-idästä ja kehitysmaista tulleista muslimitaustaisista ei halua integroitua.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #15

Oletko itse tehnyt heille tästä gallupin?

Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo

Minusta kirjoittaja on vienyt uhriutumisen ihan uudelle tasolle. Nuo kaikki kysymykset votaisiin esittää niille maahanmuuttajille, jotka eivät sopeudu pitkässäkään juoksussa maan viralliseen järjestelmään.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Moi.

Ei tässä ole kyse uhriutumisesta tai mistään sellaisesta. Ne jotka eivät halua sopeutua ja olla osana tätä yhteiskuntaa, eivät kuulu silloin Suomeen. Ne joilla on hyvä asenne ja haluavat olla osana tätä yhteiskuntaa, niin heidän integroitumista ja tahtotilaa MV yrittää vaikuttaa. Se oli se pointtini

En minäkään halua, että asennevammaiset ihmiset ovat Suomessa, mutta on hyvä muistaa, että MV ei halua ketään ulkomaalaistaustaista pitää Suomessa. He ovat maahanmuuttoa vastaan, eivätkä ole vaatimassa parempaa. Yleistykset, leimaaminen ja valheellinen uutisointi ja mustamaalaaminen on propagandaa, jolla yritetään antaa sellaista kuvaa, että kaikki ulkomaalaiset olisivat raiskaajia tai rikollisia. Toivon, että sinä olet fiksu ja et mene siihen ansaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Haluammeko me ulkomaalaisten integroituvan Suomeen vai emme?"

Ilmeisesti ei, EU:n nykyjärjestelmässä maahanmuuttajat karsinoidaan vähemmistöihin joko kansallisuuden, uskonnollisuuden, kielen taikka etnisyyden perusteella.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Ymmärsinkö oikein, että tämä kaikki on EU:n vika? MV kirjoitukset ovat EU:n vika? Voisitko tarkentaa?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vastasin ainoastaan tuohon integraatiokysymykseen.
Minulla taitaa olla sivistyksissä aukoja, en juuri seuraa MV ja Iltalehtien juttuja.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Blogisti on mielestäni aivan oikeassa. Maahanmuutossa on monia ilmiöitä joihin on syytä suhtautua kriittisesti, mutta kaikkien maahanmuuttajien leimaaminen ei ole oikein. On varmaankin totta, että ns. valtamedia suhtautuu maahanmuuton aiheuttamiin kielteisiin ilmiöihin usein turhankin "korrektisti" ja vähätellen, mutta jos ja kun muita näkökulmia esiin tuovaa tiedonvälitystä tarvitaan, sen tulee olla kuitenkin asiallista ja tosiasioissa pysyvää. MV-lehden kaltainen valhemedia ei sellainen ole! MV-lehti edustaa Venäjän nykyhallinnon tukemaa disinformaatiota puhtaimmillaan ja sen äärioikeistolainen ja putinistinen agenda on vastenmielinen ja Suomelle vaarallinen. Ilja Janitskin ei ole mikään sananvapauden soturi vaan sananvapautta törkeästi väärinkäyttävä henkilö, joka tulisi saada mahdollisimman pian oikeuteen vastaamaan teoistaan.

Toimituksen poiminnat