Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Jihadisteilla ei ole mitään asiaa meidän Suomeemme

Poliisi on ilmoittanut valvovansa yleisötapahtumia ilmoittaen syyksi sen, että ”emme enää elä lintukodossa”. Pidän sitä käsittämättömänä asiana, että tänä päivänä jihadisteista pitää meteliä lähinnä äärilaidan edustajat, vaikka ongelma koskettaa kaikkia kansalaisia yhtä lailla. Puhumme nyt meidän turvallisuudestamme. On myös käsittämätön asia, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähtevät voivat ylipäätään palata Suomeen. Jos Breivik olisi hirvittävän joukkomurhan jälkeen päättänyt tulla Suomeen, olisimmeko etsimässä syitä hänen raakuuteensa syrjäytymisestä ja olisimmeko tarjoamassa hänelle deradikalisaatiota? Emme. Me emme päästäisi häntä maahamme, vaan palauttaisimme Norjaan, jossa hänet tuomittaisiin. Meidän on tehtävä selväksi, että paluuta ei ole, jos lähtee terroristien riveihin. Kaikkia ei voida estää lähtemästä Isiksen riveihin, vaikka olisimme maailman tehokkain maa ennaltaehkäisevässä työssä. Siksi paluulippua ei pitäisi enää olla. Tämä koskisi yhtä lailla Suomen kansalaisia. Kansalaisuus ei tee kenestäkään turvallisempaa. Suomen kokoisella maalla ei ole varaa ottaa riskejä terrorismin ja poliittisen Islamin suhteen. Kaikki rajat on pistettävä kiinni jihadisteilta. Vähintään tänne palaavia jihadisteja pitäisi rangaista kuten teemme Breivikin kaltaisille ihmishirviöille. Mielellään rangaistuksesta tulisi päättää Syyriassa tai Irakissa olevat liittolaisemme, joita nämä saastat ovat sortaneet.

Konkreettisesti:

  1. Suomen muslimeista ISIS:n riveihin lähteneiden suhteellinen määrä on tiedon mukaan suurempi kuin missään muualla. Muslimiyhteisöille on asetettava suuremmat vastuut radikalisoitumisen ennaltaehkäisemisessä ja torjumisessa. Imaameja ja muita saarnaajia on koulutettava. Moskeijoitten on kampanjoitava näkyvästi ja kirkkaan selvästi poliittista islamia vastaan. Muittenkin uskontokuntien on lähdettävä tähän mukaan.
  2. Suomen lakia on säädettävä niin, että terroristien riveihin lähteneillä ei ole oikeutta palata Suomeen. Jokainen Suomen kansalainen tai oleskeluluvan saanut ihminen, joka liittyy Isiksen riveihin tavalla tai toisella, ei voisi enää ikinä palata Suomeen. Tämä säädös koskisi ihan kaikkia Suomessa asuvia. Tämä säädös pitäisi sisällään pykälän, joka luokittelisi kaikki ne ihmiset terroristeiksi myöskin, jotka lähettävät taloudellista tukea tai muulla tavalla hyödyllistä materiaalia terroristeille.
  3. Turvallisuustilanne on muuttunut dramaattisesti viiden vuoden aikana. Siksi valvontaa on lisättävä kokonaisvaltaisesti. Valvonta koskisi kaikkia uskontokuntia, ääriliikkeitä ja lahkoja. Suojelupoliisin valtaa ja resursseja tulee lisätä sille tasolle, että se pystyisi tehokkaasti ja kohdennettuna tekemään työtään. Etenkin valtiontukia tai ulkomaalaista rahoitusta saavat yhdistyksiä ja järjestöjä pitää tarkkailla, ja jos ne harjoittavat toimintaa joka on maamme arvojen vastaista, tulee tuet lakkauttaa, periä takaisin ja toiminnasta vastuussa olevia rangaista.
  4. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan Isiksestä palanneet henkilöt pyritään tavoittamaan väkivaltaisen ekstremismin ohjelman avulla. Jos maahantuloa ei saada estetyksi, pitää palanneita rangaista aivan samalla tavalla kuin rankaisisimme Breivikin kaltaisia terroristeja. Vankiloissa on estettävä se, että he eivät pysty levittämään ääri-ideologiaansa muille vangeille. Emme enää voi jatkaa nykyisellä linjalla.

 

Lähteet:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704252200110688_uu.shtml

http://www.ksml.fi/kotimaa/Sis%C3%A4ministeri%C3%B6n-kansliap%C3%A4%C3%A...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sinänsä samaa mieltä terroristisiin ja sotarikoksiin syyllistyneitten kohtelusta, mutta tämä särähtää korvaan:

"Mielellään rangaistuksesta tulisi päättää Syyriassa tai Irakissa olevat liittolaisemme."

Käsittääkseni Suomi ei ole liittoutunut minkään Lähi-Idän valtion kanssa sotilaallisesti, poliittisesti tai taloudellisesti.

Suomi on lähettänyt sotilashenkilöstöä kouluttamaan Irakin kurdeja sotilaallisissa taidoissa, mutta koulutus ei tietääkseni sitouta Suomea minkäänlaiseen liittolais- tai kumppanuussuhteeseen, ellei Jarmo Lindberg ole sitten mennyt allekirjoittamaan jotain muutakin läsyä kuin NATO:n isäntämaasopimuksen.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Suosittelen katsomaan illan A-teemaa. Aiheena: Terrorismin uhka, Yle TV1 Torstai 27.4. klo 21:05

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Sinänsä samaa mieltä kanssasi terroristeista, parasta olisi etteivät pääsisi takaisin Suomeen. Tuomio tapahtuisi siellä missä rikos on tehty. Nämä jihadistit ovat toimineet kuten sanoit, Breivikin tapaan, enkä voi heitä sääliä. Kamal, olen kuitenkin huolissani sinun turvallisuudestasi - Tietyt fundamentalistiset ryhmät saattavat kokea sinut uhaksi koska kritisoit voimallisesti poliittista ja levittäytymistä harjoittavaa islamismia. Kirkkokuntien tehtävänä on puhua Jumalasta - Uskosta - Toivosta - Rakkaudesta - Tee lähimmäiselle sen mitä tahdot itsellesi tehtävän jne. Mikään sotilaallinen toiminta ei saa kuulua uskonnon tehtäviin.

Uskonkin että tietyt poliittiset tahot ovat islamismin taustalla - uskontoa käytetään vallan välineenä, jotta saataisiin värvättyä nuoria miehiä ja naisia mukaan toimintaan. En usko että toiminnan suunnittelijat ovat uskosta kiinnostuneita - Valta ja raha ja vaikutusvallan levittäminen on se suurin kannustin...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Todella; jokaisen, joka kritisoi julkisesti paljon islamia, islamismia ja jihadismia kannattaa muuttaa osoitteensa salaiseksi. Julkisesta osoitteesta ei olekaan mitään hyötyä.

Jore Puusa

On myös käsittämätön asia, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähtevät voivat ylipäätään palata Suomeen. Jos Breivik olisi hirvittävän joukkomurhan jälkeen päättänyt tulla Suomeen, olisimmeko etsimässä syitä hänen raakuuteensa syrjäytymisestä ja olisimmeko tarjoamassa hänelle deradikalisaatiota?
---------
Hetkinen.
Nyt en joko ymmärrä tai olen täysin pöljä.
-
Jos Suomesta lähtee joku taistelemaan Daeshiin, niin eihän hän mene senjälkeen Norjaan.
Toisaalta miksi taas Breivik olisi tullut Suomeen rikostensa jälkeen?
-
Asiasi ymmärrän - mutta tuossa vertailussa ontuu jokin.
Voitko selittää.
Kiitos.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Nyt en joko ymmärrä tai olen täysin pöljä."

Tämä oli niin hienosti muotoiltu, että pitääpä laittaa korvan taakse.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nykytilanteen ymmärtämiseksi kannattaa luoda katsaus myös terrorismin syntyhistoriaan: Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltain luomus

Terrorismi ei ole syntynyt itsestään, vaan se on luotu tietoisesti vuosikymmeniä kestäneellä työllä. Lyhyesti sanottuna nykyinen terrorismi on USA:n kylmän sodan aikana käymän sosialismin vastaisen taistelun työkalu, joka Neuvostoliiton romahdettua on "työttömäksi jäätyään" alkanut elää omaa elämäänsä.

Jonne Lövkvist

Suomessa tarvitaan ulkomaalaistaustainen ihminen sanomaan tämä. Kantasuomalainen bannattaisiin ja torjuttaisiin. Hyvä Kamal!

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia palautteestasi. Näin se ei saisi olla, koska tämä on meidän kaikkien suomalaisten huoli. Kyse on kuitenkin meidän kaikkien turvallisuudesta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ei se nyt ihan noin ole; minäkin olen paljon kritisoinut täälläkin maahanmuuttopolitiikkaa ja islamia. Jos kirjoitukset ovat asiallisia, ne hyväksytään. Mutta uskon, että islamilaisista kulttuuripiireistä tulleiden sanomisilla on suurempi painoarvo, koska heitä ei niin vaan voi leimatakaan äärioikeistolaisiksi tai rasisteiksi :)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Jos ei ole Suomen kansalainen, voitaisiin ja täytyisi paluu Suomeen tosiaan estää, jos on mennyt taistelemaan radikaali-islamistien riveihin. Toisaalta tämä on kai yleensä vaikea todentaa, että mitä nämä lähteneet ovat alueilla lopulta tehneet. Voivat varmaan väittää käyneensä siellä esim. tapaamassa vain tuttuja tai vaikka auttamassa siviilejä. Kaksoiskansalaisilta voitaisiin hyvin peruuttaa kansalaisuus, mutta jos ei ole kaksoiskansalaisuutta, ihmistä ei voida jättää ilman mitään kansalaisuutta ja tuo on pakko ottaa Suomeen.

Entä sitten kaikkien ISISin, yms. kanssa sotimaan lähteneiden laittaminen vankilaan? Vankilaan telkeäminen loppuelämäksi tai hyvin pitkiksi ajoiksi on tietenkin älyttömän kallista. Jos tapauksia on paljon, päättäjät ajattelevat, että siitä tulee liian iso lasku ja joudutaan rakentamaan myös lisää vankiloita. Politiikkana on yleisesti se, että pyritään vähentämään kustannuksia yrittämällä keksiä muita keinoja, kuin pitäminen vankiloissa pitkiä aikoja. Tämä on kyllä hankala ongelma.

Mun mielestä hyviä uusia ideoita ovat nämä ehdotuksesi:

"Moskeijoitten on kampanjoitava näkyvästi ja kirkkaan selvästi poliittista islamia vastaan."

Tätä tulisi tosiaan vaatia Anas Hajjariltakin,joka tosin on sanonut, että islamilainen kalifaatti on sinällään hieno ajatus. Tämä ei siten suostuisi kampanjoimaan poliittista islamia vastaan, mutta mitä sitten sanktioksi? Pitäisi varmaan kieltää imaamina toimiminen.

"Etenkin valtiontukia tai ulkomaalaista rahoitusta saavat yhdistyksiä ja järjestöjä pitää tarkkailla, ja jos ne harjoittavat toimintaa joka on maamme arvojen vastaista, tulee tuet lakkauttaa, periä takaisin ja toiminnasta vastuussa olevia rangaista."

Tosiaan hyvä ajatus, ettei tukia myönnettäisi, jos toiminta on maamme arvojen vastaista. Suomen islamilainen neuvosto, tms. on saanut tukia ja muutkin islamilaiset tahot, jotka varmaan opettavat vähintään erilaista kohtelua sukupuolten välillä saavat tukia. Toisaalta Suomessa on Suomen arvojen vastaisillakin ihmisillä oikeus ilmaista itseään ja kokoontua, joten tästä ei voi rangaista.

"Tämä säädös koskisi ihan kaikkia Suomessa asuvia. Tämä säädös pitäisi sisällään pykälän, joka luokittelisi kaikki ne ihmiset terroristeiksi myöskin, jotka lähettävät taloudellista tukea tai muulla tavalla hyödyllistä materiaalia terroristeille."

Joo; näiltä kaikilta pitäisi peruuttaa oleskelulupa ja kansalaisuus, sekä pakkopalauttaa lähtöalueilleen.

"Mielellään rangaistuksesta tulisi päättää Syyriassa tai Irakissa olevat liittolaisemme, joita nämä saastat ovat sortaneet."

Siitä velvoitteesta täytyisi tosiaan tavalla tai toisella pyristellä irti, että täällä elätetään kalliilla maailmalta tulevia rikollisia, koska näitä ei voida muka humaaneista syistä palauttaa maihin, joissa näitä uhkaa kuolemanrangaistus! Kun kyseessä ovat rikolliset, Suomen ei tule toimia rikollisten turvasäilönä. Täytyisi myös alkaa ajatella, että kuolemantuomio ei ole se pahin vaihtoehto, vaan loppuelämän kituminen jossain karmeassa kehitysmaan vankilassa. Karmeisiin kehitysmaiden vankilaolosuhteisiin tänne tulleita rikollisia kyllä lähetetään.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

"Kansainvälinen lehdistö on nostanut IS-terroristien „seitsemän kohdan suunnitelman“ uudestaan otsikoihin. (1, 3, 4, 5) Tämä Al-Qaidalta peritty suunnitelma on kuitenkin ollut tiedossa jo kymmenen vuotta!

Vuonna 2005 jordanialainen journalisti Fuad Hussein paljasti tämän Al-Qaidan suunnitelman kokonaisuudessaan saksalaiselle „Der Spiegel“ – lehdelle."

Suunnitelma on ajoitettu vuosille 2000- 2020.

Suomalaiset ovat toimineet kuin hyväuskoiset hölmöt. Onneksi nyt mm. Kamal Palani Jafi nostaa asiaa esiin. Kyllä tässä onkin riittänyt ihmettelemistä, kun murhajoukoille jaetaan rahaa ...

Löydät täältä koko kirjoituksen:

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/11/20/al-q...

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi
Atti Ylänen

Ei näy nyt usarin vakiosuvakkeja kommentoimassa ja paheksumassa islamofobista kirjoitusta! ;D

Yleensä ainakin joku Petra (?) päivystää haukkana kaikkialla, jos joku uskaltaa arvostella ja vastustaa islamia.

Ja sitten oli joku Jukka S. ja oliko joku Arto Lohvansuu tms.

Toimituksen poiminnat