Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Wahhabismi tuhoaa maltilliset islamsuuntaukset – Öljy vs länsimaalaiset arvot.

Islamin sydän on Saudi-Arabiassa Mekkassa, jossa saarnataan vain Wahhabismia. Fakta on se, että Saudi-Arabiassa vaikutusvaltaiset ihmiset ovat moskeijayhteisöistä tuhonneet kaikki muut suuntaukset. Kyseiset herrat ovat tuhonneet profeetta Mohammedin ja hänen läheisten kotitalot. Yli 90% Mekan historiallisista rakennuksista on tuhottu. Ajatelkaa, jos vaikka Israel tuhoaisi moskeijan, joka on muutamia satoja vuosia vanha. Mielenosoituksia olisi joka paikassa ja ihmisiä kuolisi. Saudi-Arabian kuningaskunta on kohtalokkaasti tuhonnut islamin pyhintä paikkaa 50 vuotta ja muslimiyhteisöjen reaktio on ollut täydellinen hiljaisuus tähän asti.

Saudi-Arabia vannoo kamppailevansa äärijärjestö isisiä vastaan, mutta se rahoittaa äärivanhoillisen wahhabistisen islamin uskonnon tulkintaa miljardeilla euroilla eri puolilla maailmaa. Saudi-Arabia tukee wahabistisia moskeijoita, ja monet vaaralliset islamistit tulevat juuri näistä yhteisöistä. Tähän hämäykseen ei kannata mennä. Onko kukaan koskaan miettinyt sitä, että mistä daeshin (isis) kaikki miljardivarat tulevat? Saudi-Arabia rahoittaa pimeitten markkinoitten kautta terroristijärjestöjä ja koko maailma vaikenee asialle. 

 

Naisten oikeudet Saudi-Arabiassa:

Jokainen Saudi-Arabian politiikkaan perehtynyt tietää, että siellä ei noudateta ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja ihmisten vapautta. Saudi-Arabiassa naisten ahdinko pahenee. Saudi-Arabiassa naisia valvotaan elektronisella valvonnalla. Saudinainen ei saa poistua maasta ilman häntä holhoavan miehen lupaa. Eli naisilla ei ole oikeuksia. Saudi-Arabiassa työlait sallivat naisten työskennellä ainoastaan heidän ”luonnolleen” sopivissa tehtävissä. Tämä rajaa pois useita ammatteja, joiden ei katsota sopivan Saudi-Arabian naisväestölle. Suomalainen sovinismi ei yllä läheskään tälle tasolle. Saudi-Arabian kuningaskunta orjuuttaa naisia ja pitää heitä b-luokan kansalaisina. Wahhabistisessa valtiossa tämä kaikki on normaalia. Tämmöinen ei eroa daeshin (isis) systeemistä.

Jos te maltilliset muslimit haluatte islamin menevän parempaan suuntaan, niin se edellyttäisi sitä, että vaikeistakin asioista puhutaan. Rauhaa ja suvaitsevaisuutta ei rakenneta hiljaisuudella. Kysynkin nyt teiltä arvon maltilliset muslimit: Eikö ole outoa, että saudit saavat tuhota uskontoanne? Mitä te musliminaiset ajattelisitte, jos teitä orjuutettaisiin. Miksi Saudi-Arabian kuningaskunta saa vapaasti toimia tuolla tavalla? Jos ette kannata wahhabistista suuntausta, niin miksi ette esimerkiksi osoita mieltä heitä vastaan? Onko kyse pelosta? Jos on, niin mitä pelkäätte? Olette itsellenne vastauksen velkaa. Maailma haluaa auttaa ja tukea teitä. Te maltilliset muslimit ansaitsette kunnioituksen ja juuri sen takia ei saa olla hiljaa.

 

Eurooppa kumartaa öljylle – Länsimaalaiset arvot ovat toissijaisia asioita:

Vuonna 1973 Saudi-Arabian kuningas Faisal katkaisi öljykuljetukset Yhdysvaltoihin ja Alankomaihin öljysaarrolla, koska Yhdysvallat tuki Israelia. Saudi-Arabia sai maailmanlaajuisen öljykriisin aikaan. Öljykriisi hidasti talouskasvua, kiihdytti inflaatiota ja aiheutti monissa maissa laman. Näin Saudi-Arabia sai lännen hiljennettyä. Öljyllä uhataan, hiljennetään ja käsketään länsimaita edelleenkin. Tämän takia nykyään eurooppalaiset maat ja Yhdysvallat eivät ota kantaa Saudi-Arabian politiikkaan, lainsäädäntöön, ihmisoikeuksiin ja terrorismin tukemiseen. Kun sanon eivät ota kantaa, niin tarkoitan käytännön tasolla. Puhetta kyllä riittää, mutta teot uupuvat joka kerta.

Länsimaalaisten suhdetta öljyyn voisi kuvailla jumalan palvomiseksi: Länsimaalaisille valtioille öljy on kuin jumala. Jos he menettävät sen, niin länsimaalaiset menettävät toivonsa ja menevät sekaisin. Jos länsimaita uhataan sillä, että heidän jumala (öljy) viedään pois, niin länsimaat tekevät mitä tahansa jumalansa pitämiseksi. Ihmisoikeudet, tasa-arvo, uskonvapaus, demokratia ja rauha ovat joka kerta myytävänä, kun puhutaan öljystä. Kuulitte kyllä oikein. Päättäjien puheet länsimaalaisista arvoista piristävät, mutta eivät muuta käytännössä mitään. Jos me haluamme puolustaa ja edistää arvojamme, niin se tarkoittaisi sitä, että meidän pitäisi löytää uusia keinoja, jolla voisimme irtautua arabivaltioitten kahleista. Elämme leveästi ja vaurastumme, mutta samaan aikaan olemme rikkaitten öljyvaltioitten vankeina.

 

 

Lähteet:

http://areena.yle.fi/1-3929355

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/saudi-arabian-wahhabismi-herattaa-huolta-lansi-varoo-arvostelemasta-liittolaistaan/5606338

https://fi.wikipedia.org/wiki/Wahhabismi

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/saudi-arabia-listasi-23-naisilta-kiellettya-ammattia/5835328

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän welat kuva
Welat Nehri

Kiitos Kamal valaisevasta artikkelista. Kirjoitat aiheesta, josta laajasti vaietaan niin muslimiyhteisöissä kuin länsimaissa. Uskovaiset muslimit eivät puutu Saudi-Arabian wahabilaisuuteen / salafismiin perustuviin määräyksiin ja linjauksiin sen pelossa, että heidät leimattaisiin islam-vastaisiksi tai vääräuskoisiksi. Sillä kuten kirjoitat, Saudi-Arabia on Islamin keskus niin hyvässä kuin pahassa.

Länsimainen hiljaisuus perustuu osittain taloudellisiin intresseihin, mutta käsittääkseni ei ole syytä laskea kaikkia kortteja sen varaan. Uskonvapauden nimissä poliittiset tahot ovat ylivarovaisia puhumasta uskontoon liittyvistä asioista. Poliittinen korrektius kääntyy itseään vastaan silloin, kun todellisiin ihmisoikeusongelmiin ei puututa. Uskontoa kuin uskontoa saa kritisoida silloin, kun sen nimissä tapahtuu yleisen oikeustajuun vastaisia asioita.

Julkisessa keskustelussa muslimit jaetaan kahteen kategoriaan: sunneihin ja shiioihin. Todellisuus on kuitenkin hyvin kaukana tästä. Islamissa on runsaasti eri suuntauksia ja myös eri suuntausten sisällä tulkinnat vaihtelevat vahvasti.

Muslimien enemmistö on yhtä paljon uskovaisia kuin keskivertosuomalainen. He ovat perineet uskonnon ja moraaliset käsitykset yhteisön tai kasvatuksen kautta. Heille uskonto näyttäytyy esim. juhlissa ja seremonioissa. Uskonto on osa heidän identiteettiä, mutta se ei näy juurikaan arkisessa elämässä. Edes uskonnon peruspilarit (kuten rukous, paasto, pyhiinvaellus jne.) eivät näy heidän arjessaan. Tapamuslimit, joita ääriliikkeet luokittelevat ns. vääräuskoisiksi, ovat ehdottomasti enemmistössä.

Muslimiyhteisö ja yleinen ulkopuolinen käsitys heistä näyttäytyy liian vahvasti Saudi-Arabian sunnilaisuuden ja Iranin shiialaisuuden Islam-tulkintojen pohjalta. Tämä väärä käsitys leimaa koko yhteisöä ja estää rakentavaa keskustelua niin yhteisöjen sisällä kuin sen ulkopuolella.

Petteri Hiienkoski

Olen samaa mieltä wahhabilaisuudesta. Mutta eiköhön sama koske kaikkia islamin muotoja, joissa sitä harjoitetaan ja levitetään sellaisena kuin Muhammed sitä kirjoituksillaan ja esimerkillään opetti.

Saudihallituksen politiikkaa koskevasta arvioista en ole samaa mieltä. Kruununprinssi on käynnäynnistänyt kuninkaan myötävaikutuksella kumouksellisen modernisaatio-ohjelman. Sen täytäntöönpanon seurauksena on tapahtunut historiallisia muutoksia, joista maailmalla on laajasti uutisoitu.

Ainakin Trumpin hallinto on voimakkaasti kannustanut saudihallitusta tähän. Eli en oikein voi yhtyä ajatukseen, ettei kukaan lännessä välittäisi. Trump on myös tehnyt poikkeuksellisen selväksi suhtautumisensa muslimiterrorismiin ja sen tukemiseen.

Mutta nopeaan modernisaatiosuunnitelmaan liittyy kuitenkin vakavia ongelmia. Se mitä suurimmalla todennäköisyydellä näet syventää kuilua länsimielisten ja islamilaiseen sharia-lakiin pitäytyvien välillä. Seurauksena epäilemättä on radikalisoitumista ja terroritekoja, joillaisiksi me niitä nimitämme.

"Visio 2030 haastaa islamin sen synnyinmaassa"
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Tähän ei taida olla hyviä ratkaisuja. On vain toinen toistaan huonompia. Ihmisluonto on sellainen, ettei maailmasta väkivalta eivätkä sodat lopu. Viime vuosisadalla väkivaltaa ja kärsimystä aiheuttivat kommunismi ja natsismi, nyt se on islamin vihaideologia.

Toimituksen poiminnat