Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Turkista tulossa Natsisaksa – Erdogan unelmoi yksinvaltiudesta

Erdoganin unelma:

Vallankaappausyrityksestä voi olla montaa mieltä. Operaatio tukahdutettiin ja tämän jälkeen Turkin presidentti Erdogan on systemaattisesti vainonnut vähemmistöjä ja oppositiopuolueita. Oppositio on käytännössä kokonaan hiljennetty. Esimerkiksi HDP puolueen kansanedustajien koteihin ollaan murtauduttu ja ilman todisteita heidät on passitettu suoraan vankilaan. Erdoganin tavoitteena on ollut toisinajattelijoiden sulkeminen vankilaan ja opposition hävittäminen. Erdoganin valta tietää suurta tappiota Turkin perustajan Kemal Atatürkin maallistuneelle järjestelmälle ja demokratian kannattajille. Vallankaappausyrityksen epäileminen on monestakin syystä perusteltua. Miksi armeija haluaisi kapinoida maan johtoa vastaan, jos se tiesi etukäteen, että heillä ei ole mitään mahdollisuuksia onnistua?  On huomioitava sellainenkin tosiasia, että Presidentti Erdogan on kasvattanut valtaansa, eikä kaihda keinoja saavuttaakseen yksivaltiuden. Poliittisten vastustajien kutsuminen "virukseksi, joka on kitkettävä", ei viittaa mihinkään muuhun kuin totalitarismiin, jossa hyväksytään vain johtajan kanssa saman mieliset. Vastaavilla puhdistuksilla ja henkilöpalvonnalla tulee väkisinkin mieleen Josef Stalinin, Adolfin Hitlerin valtakaudet ja nykyinen Pohjois-Korea. Turkkia ei voi koskaan ottaa mukaan Euroopan unioniin, jonka perustana on ihmisoikeuksien ja mielipiteenvapauden kunnioittaminen. Meidän pitää pysyä arvojemme takana, vaikka se tietäisi suuria uhrauksia. Maailma kaipaa Euroopalta tekoja.

 

Nato:

Naton tavoitteet rauhan, vakauden ja turvallisuuden edistämiseksi sopivat hyvin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan pitkään linjaan, jossa korostuu monenkeskinen yhteistyö ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltiokehityksen puolesta. Miten rauhaa, vakauden ja turvallisuuden edistäminen istuu yhteen Turkin johdon arvoihin ja politiikan kanssa? Ei mitenkään. Nato todistaa surullisella tavalla sen, että se ei ole sitoutunut edistämään rauhaa, vakautta ja turvallisuutta. Naton pitäisi velvoittaa jäsenmaitaan noudattamaan ihmisoikeuksia tinkimättömällä tavalla, jotta se olisi uskottava toimija ja länsimaalainen sotilasliitto. Kaikessa muussa tapauksessa Natoa voidaan pitää sellaisena sotilasliittona, joka voisi yhtä hyvin hyväksyä Pohjois-Korean jäsenekseen. Naton pitäisi pakottaa Turkkia noudattamaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa tai kaikessa muussa tapauksessa maa potkittaisiin Natosta pois.

 

Turkki tukee daeshia (ISIS):

  1. Turkki on todistetusti tehnyt yhteistyötä daeshin (isis) kanssa. Turkki valloitti Syyrian rajakaupungin Jarablusin hetkessä, ilman yhteenottoja ISIS-taistelijoiden kanssa. Totuus on se, että ISIS ei taistellut Turkin armeijaa vastaan eikä lähtenyt kaupungista, vaan ainoastaan vaihtoi vaatteensa ja muutti nimensä ISISistä Syyrian Vapaa-armeijaksi. Tämä näkyy hyvin mm. BBC:n videolla.
  2. AKP ja ISIS ovat hyvin samanlaisia. Heidän tavoitteensa on kutakuinkin sama: he haluavat perustaa islamilaisen ylikansallisen unionin eli khalifaatin tai neo-ottomaanisen imperiumin, joka ulottuisi kaikkialle maailmaan.
  3. AKP ja ISIS taistelevat molemmat kurdeja vastaan, ja ovat sotkeneet Syyrian. Näin ne ovat suorasti tai epäsuorasti yhteistyössä. Hyvistä suhteista kielii esimerkiksi se, että ISIS teloittaa aina kaikki vankinsa. Vuonna 2014 se kuitenkin vapautti yllättäen 49 turkkilaista diplomaattivankia Mosulissa.
  4. Abu Khaled (nimi muutettu) työskenteli aikaisemmin niin kutsutun Islamilaisen valtion tiedustelupalvelun ”sisäisestä turvallisuudesta” vastaavalla osastolla ja kenttäkomentajana. Hänen mielestään on huomionarvoista, kuinka jihadistit kulkivat Kobanen piirityksen aikana mielensä mukaan Syyrian ja Turkin välisen rajan yli. Hänen mukaansa Nato-maa Turkki ei tehnyt käytännössä mitään estääkseen tätä. Turkista saapui aselähetyksiä jihadisteille. Tähän asti vakavasti haavoittuneet ovat menneet Turkkiin. He ajavat partansa, leikkavat hiuksensa ja menevät sairaalaan. Joku näytti minulle kuvia Kobanessa. Isiksen miehet syövät McDonald’sin ranskalaisia ja hampurilaisia. Mistä he saivat ne? Turkista.
  5. Hyvä ystäväni, joka on turkkilainen, on sanonut minulle, että monet turkkilaiset häpeävät sitä, että Turkki tukee terroristeja. Totuus on se, että maamme johto tukee terroristeja ja meidän pitää vaieta asiasta, jos emme halua vankilaan tai tulla ammutuksi. AKP-puolue valvoo ja johtaa maata yksinoikeudella.

 

Euroopan pitää estää fasismin markkinoiminen:

Eri puolilla Eurooppaa turkkilaispoliitikkojen kampanjatilaisuuksia on peruttu viime päivinä. On erittäin ongelmallista ja huolestuttavaa, jos toisen maan poliittinen johto kampanjoi toisen maan sisällä ilman toisen maan johdon hyväksyntää. Turkin presidentillä nykyiselläänkin hyvin paljon valtaa, mutta mikään ei tunnu riittävän Turkin istuvalle presidentille. Turkkilaispoliitikot pyrkivät edistämään autoritaarista hallintomallia Turkissa, kun he kampanjoivat Turkin presidentin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta. Huomautan, että vastaavanlaisia kampanjatilaisuuksia ei olisi sallittu Turkissa, jossa monet hallituksen kriitikot on viime kuukausina vaiennettu kovalla kädellä. Miksi meidän pitää kumarrella fasistisille arvoille ylipäätään? Tähän on painokkaasti sanottava ei, ei ja vielä kerran EI! Saksa ja Hollanti ovat esimerkillisellä tavalla puolustaneet demokratiaa ja vapautta. Näin Suomenkin pitäisi toimia.

 

 

Lähteet:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=49303#Nato

http://yle.fi/uutiset/3-9505534?origin=rss

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/08/27/turkki-ja-isis-yhteistyossa-syyriassa-usan-ja-venajan-hiljainen-hyvaksynta/

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3467824-nato-maa-turkki-antaa-hiljaista-tukea-isis-terroristeille

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ISIS%20Turkki%20aselahetykset-43442

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mitä Hollannin ja Turkin tuoreeseen riitaan tulee: eihän siitä mitään hyvää seuraa mikäli ulkovaltiot käyvät vaalikiertueella toisen valtion sisällä (varsinkaan silloin kun on selkeää pyrkimystä diktatuuriin); eräs haittaseuraus tuosta kaksoiskansalaisuudesta, muuten....nyt hollantilaiset ovatkin yhtäkkiä fasisteja ja natseja, hohoijaa.

Saksalainen die Welt-lehti uutisoi, että Turkin lain mukaan vaalikampanjointi ulkomailla on kielletty. Laki astui voimaan vuonna 2008, silloisen pääministeri Recep Erdoganin hallituksen toimesta...:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article162...
rkisches-Gesetz-verbietet-explizit-den-Wahlkampf-im-Ausland.html

(Türkisches Gesetz verbietet EXPLIZIT den Wahlkampf im Ausland)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tämä natseista huolestuminen on saanut tragikoomisia piirteitä. Hirveää huolta kannetaan pienistä hörhöporukoista, jotka eivät koskaan voi saada suurta kannatusta ja joiden aiheuttamat harmit ovat vähäisiä. Mutta sitten, kun edessä on valtion päämies, johon tuo natsi-luonnehdinta istuu kuin nenä päähän, niitä myötäilijöitä ja asioiden parhain päin selittelijöitä löytyy pilvin pimein. Näitä nykyajan Chamberlaineja tuntuu olevan Bryssel pullollaan eikä heidän löytämisensä Berliinistäkään tuota mitään vaikeuksia.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hyvä kirjoitus Kamal! Turkin nykyjohdon kanssa ei pidä suostua mihinkään sellaiseen kanssakäymiseen, joka antaisi ymmärtää että Euroopassa hyväksytään Turkin hallituksen politiikka omaa kansaansa, oppositiota ja maan vähemmistöjä kohtaan sekä sen toimet islamistien tukemiseksi.

Olen itsekin herännyt Turkin hallituksen tukeen ääri-islamisteille vasta hiljattain.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

" Nato todistaa surullisella tavalla sen, että se ei ole sitoutunut edistämään rauhaa, vakautta ja turvallisuutta." Nato ei sovi yhtään sen paremmin Suomellekaan.

Toimituksen poiminnat