Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Maahanmuuttokriittiset pedot janoavat verta

Turvapaikanhakija yritti keskiviikkona (8.3.2017) hirttäytyä Ateneumin edessä olevaan puuhun, mutta onneksi hänet saatiin pelastettua. Tällaiset tapahtumat ovat järkyttäviä ja surullisia, mutta mikään ei ole yhtä järkyttävää, kuin se, että ihmiset nauravat itsemurhayrityksille. Toistaiseksi tiedotusvälineet ovat olleet hiljaa kuin muuri. Itsemurhista ei pidä uutisoida, mutta siitä, miten jotkut iloitsivat ja kannustivat pitää kertoa. Itsemurha on aina vakava asia.

 

Suomi ensin-liike ja "maahanmuuttokriittisyys":

Monien Suomi ensin aktiivien sanoma on ollut tähän asti se, että he ovat maahanmuuttokriittisiä, jotka ovat huolissaan hallitsemattomasta maahanmuutosta. Milloin maahanmuuttokriitikkona oleminen on tarkoittanut kuolemaa turvapaikanhakijoille? Mistä lähtien huolissaan-sana on tarkoittanut itsemurhalle nauramista? Tämänkaltaiset käytökset ja asenteet todistavat sen, että tietyt maahanmuuttokriittiset ihmiset eivät ole oikeasti maahanmuuttokriittisiä, vaan maahanmuuttovastaisia. Nämä samaiset ihmiset eivät ole myöskään huolissaan hallitsemattomasta maahanmuuttopolitiikasta, vaan siitä, että Suomessa on ja Suomeen tulee eritaustaisia, erivärisiä ja eri uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun iloitaan ja juhlitaan sitä, että turvapaikanhakija yrittää itsemurhaa tai on kuollut. Jokainen muistaa varmasti kaikki ne turvapaikanhakijat, joista uutisoitiin hukkuneen Välimerellä. Voimme tehdä näitten asioitten perusteella johtopäätöksen, että Suomi ensin vastustaa ennen kaikkea Suomen lakeja.  Ei kannata ihmetellä, kun teitä sanotaan rasisteiksi. Miettikää sitä, että Suomi ensin porukka kannattaa sellaista miestä, joka on vastuussa monista rikoksista ja asuskelee maahanmuuttajana Espanjassa. Ilja Janitskin tekee mitä vain rahan tekemiseen. Tietyille ihmisille on helppoa myydä valheellista ja propagandaista ”tietoa” ja sen Ilja osaa vallan mainiosti.

Suomessa on monia maahanmuuttokriittisiä ryhmittymiä, jotka kuvittelevat saavuttavansa tuloksia tinkiessään ihmisoikeuksista. On sanomattakin selvää, että jatkossakin kansalaisten pitää vapaasti olla kriittisiä ja ajatella omilla aivoilla ilman rasistisia ja fasistisia arvoja. Turvapaikkapolitiikan kanssa kannattaakin olla jatkossa kriittinen, mutta on hyvä erottaa maahanmuuttokriittisyys ja maahanmuuttovastaisuus toisistaan. Eli perusasiat ensin kuntoon. Kannattaa miettiä samalla sitä, että miksi jotkut haluavat korostaa kriittisyyttään juuri maahanmuuton kohdalla.

 

Tervehenkinen maahanmuuttokriittisyys:

Maahanmuuttokriittisyyden pitäisi perustua kunnioittavaan keskustelukulttuuriin, faktatietoihin ja ihmisoikeuksien suojelemiseen. Haluan, että muutkin mantereet osallistuvat vastuunkantoon turvapaikanhakijoitten auttamisessa. Eurooppa ei pidemmällä juoksulla tule yksistään kestämään tätä painolastia. Vaikka Suomi pistäisikin rajat kiinni, niin tilanne ei muuttuisi. Euroopan ulkorajat ja muitten mantereitten valtioitten vastuuttomuus ovat turvapaikkapolitiikan ydinongelmia. Niihin kipukohtiin pitäisi diplomaattisin keinoin iskeä nyt voimakkaasti. On erittäin säälittävää ja alhaista hyökätä turvapaikanhakijoitten kimppuun. Se, että joku yksittäinen turvapaikanhakija on raiskannut tai tehnyt pahoja asioita Suomessa oikeuta meitä yleistämään muutkin samaan kastiin. Miltä kuulostaisi se, että syyttäisin meitä kaikkia suomalaisia siitä, että ajamme kännissä lapsien päälle ja hakkaamme vaimojamme neljän seinän sisällä? Aivan, yleistäminen on kertakaikkisen väärin ja kaukana totuudesta.

Epädemokraattinen ja väkivaltainen ääriliikehdintä on torjuttava. Meidän on tuettava ja autettava viranomaisia tarvittaessa edistääksemme asioita. Natsihenkinen puhe ja yleisestikin vihapuhe eivät ole kansallismielisyyttä. Se ei ole vahvuutta, että jättää heikoimmat rannalle. Se ei ole vahvuutta, että nauraa ihmisten itsemurhayrityksille. Turvapaikkapolitiikassa emme tarvitse vastakkainasettelua, vaan välittämistä ja faktatietoihin perustuvaa dialogia. Kaikista haasteista huolimatta meidän pitää rakentaa yhdessä sellainen Suomi, jossa hiljaisuuden kulttuuri rikotaan ja sen tilalle rakennamme avoimen, empaattisen ja rehellisen yhteiskunnan. Näin tulemme pitämään kaikki mukana ja näin voimme käydä tervehenkistä keskustelua haasteistamme. Tehdään jatkossakin töitä sen eteen, että ihmisarvo on jakamaton ja jokaisella on oikeus turvalliseen ympäristöön.

 

Lähteet:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/03/08/ihmisyyden-raunioilla/

http://yle.fi/uutiset/3-8917925

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mies-yritti-hirttaytya-keskell...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Saat otsikostasi täydet tyylipisteet.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Pitäisikö oleskelulupa myöntää henkilöille, joilla oleskeluoikeutta ei ole myönnetty?

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia asiallisesta kysymyksestä. Lakia pitää noudattaa kaikissa tilanteissa ja tapauksissa. Suomen laki on minulle pyhä asia ja siitä ei saa tinkiä.

Juuso Hämäläinen

Aina on ihmisiä, jotka iloitsevat toisen epäonnesta. Tämä jo sinällään selittää tiettyjen tv-sarjojen suuren suosion, sarjojen joissa kyykytetään ja tiputetetaan toisia ja juonitaan toisten päänmenoksi.

Tämä ominaisuus ei liity rasismiin tai muuhunkaan ismiin mitenkään. Katsojatilastojen mukaan melkein miljoona suomalaista on tällaisia. Toisille vain tulee hyvä olo, kun jollakin menee huonommin kuin itsellä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Blogisti on oikeassa siinä,että tietyt piirit ovat ylittäneet sopivuuden rajan ylistäessään tuota kammottavaa tapahtumaa. Sitä ei saa sietää, eikä se oikeastaan kuulu myöskään normaaliin Suomalaiseen käytökseen.

Toisaalta ymmärrän tätäkin puolta, jossa tietty näköalattomuus ja epätoivo omasta ja lähimmäisten pärjäämisestä kasvaa kokoajan. Monet maahanmuuttajat on tuonut oman maansa kiistat ja ääriajattelun jokapäiväiseen elämäämme, josta ainakin minä luulin, että olimme päässeet kasvamaan kansakuntana ulos.

Ääriajattelu on siis lisääntynyt ja se tulee lisääntymään kokoajan. Itse vihaan ääriajattelua ja kaikenlaista vastakkainasettelua, varsinkin poliittisessa toiminnassa. Ei ole oikein, että poliittiset toimijat leimataan rasisteiksi tai muuten pyritään haittaamaan henkilöiden poliittista toimintaa.

Ei sen puoleen, kukin vastaa omista toimistaan, niin yksilöinä tai yhteisön kautta. Aikuinen joka tekee itsemurhan on tehnyt sen omasta halustaan, eikä kukaan ole siinä auttanut. Se on osa vapaata yhteiskuntaa. Mutta en haluaisi ottaa tätäkään tapausta omaksi poliittista agendaa, sillä se on tanssimista kuolleen haudalla.

Henri Haapaniemi

Eli pidät täysin mahdottomana ajatuksena, että kyseessä ei voisi olla pelkkä performanssi, jolla yritetään saada huomiota?

Vaikka aihe on synkkä niin ei kannata myöskään lankaan mennä ihan sukkana.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Luin tänään ensimmäistä kertaa mainitsemastasi itsemurhayrityksestä. On vaikea käsittää maamiesteni käytöstä. Pyydän vilpittömästi anteeksi.

Kirjoitat: "Eurooppa ei pidemmällä juoksulla tule yksistään kestämään tätä painolastia."

Tästäkin olen samaa mieltä kanssasi. Olen viime aikoina paljon miettinyt Lähi-Idän ja Afrikan tilannetta. Mainitsen kolme pointtia, joiden uskon lisäävän pakolaismääriä.

1. Kuinka paljon ilmastonmuutos vaikuttaa konflikteihin ja sotiin? Kuivuus ja sadettomuus heikentää ruokatuotantoa >> levottomuutta.

Olisiko mahdollista saada suuren joukon nuoria ihmisiä kyseisissä valtioissa innostumasn ympäristönsuojelusta kuten luonnon entisöimisestä, esim. metsiä istuttamalla. Se olisi erittäin hidasta touhua ja vaatisi paljon innostunutta väkeä. Metsät toisivat mukanaan viileyttä ja sadetta >> ruokatuotanto luultavasti paranisi. Ja mitä tärkeintä olisi järkevää työtä, joka hyödyttäisi kaikkia kansalaisia. Kansainväliset yhteisöt ja suuryritykset pitää saada mukaan talkoisiin. Kaikki häviää pitkässä juoksussa mikäli maapallo tuhoutuu.

Professori Eero Paloheimo tietää luonnon entisöimisestä paljon! http://unite-the-armies.org/

2. Diktaattorit ja eliitti kahmaisevat suuren osan pääomista ja tuloista. He myös myyvät maansa kansainvälisille suuryrityksille, jotka vuorostaan usein riistävät kansaa ja tuhoavat luontoa.

Miten tähän problematiikkaan voisi vaikuttaa? Kansan ja varsinkin tyttöjen koulutus? Demokratia?

3. Suuri joukko nuoria miehiä on työttömänä >> heidät helppo houkutella terroristijärjestöihin ja sotiin >> kierre jatkuu entistä pahempana.

Hyvää jatkoa sinulle ja menestystä politiikassa!

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia palautteesta.

Sinä et ole minulle anteeksipyynnön velkaa. Jokainen yksilö on vastuussa omista sanomisistaan ja teoistaan.

Kiinnitit huomiota erittäin tärkeisiin asioihin, jotka kaipaavat vastauksia ja päättäjiltä tekoja. Jaan huolesi ja olen samaa mieltä ajatuksiesi kanssa.

anita frisk

Nita Hillner unohti mainita sen suurimman syyn eli liiallisen väestökasvun niin lähi-idässä kuin Afrikassakin. Hän ei tosin ole ainoa, jostain syystä tämä ongelmien perussyy ei tunnu olevan kovin mediaseksikäs aihe käsiteltäväksi. Jos ruokaa eikä vettä riitä edes parille lapselle, mitä järkeä on hankkia enemmän lapsia kärsimään niiden puutteesta? Ehkäisyvalistusta ja -välineitä on kehitysavun puitteissa jaettu jo vuosikymmenien ajan, mutta jos niitä ei haluta esim. kulttuurisista syistä ottaa käyttöön niin aika vähissä ovat länsimaiden vaikutuskeinot.

Sama koskee työllistymistä. Jos ihmisiä on liikaa, kaikille ei sitä työtä välttämättä löydy. Tässäkin siis kyse alunperin liikakansoituksesta. Halu sen rajoittamiseen on lopulta vain heidän käsissään.

Jaakko Häkkinen

Täysin samaa mieltä!
Ilkeämielinen ja epäinhimillinen rasistinen riemuitseminen toisen hädällä on todella alhaista toimintaa. Kukaan tolkun maahanmuuttokriittinen ei halua enää tulla yhdistetyksi tuohon marginaaliporukkaan. Facebook-ryhmissä tyhmyys tiivistyy. Uskomatonta, ettei ihmisiä hävetä, vaikka omalla nimellään kommentoivat! Ehkä samanhenkisten tuki koetaan niin vahvaksi.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia sanoistasi

Voin tässä kaikille sanoa suoraan, että edustan juuri sitä maahanmuuttokriittistä porukkaa, jotka haluavat pysyä kaukana mainitsemastasi marginaaliporukasta. Kyseiset ihmiset kylvävät vihaa ja asettavat tavallisia ihmisiä toisiaan vastaan. Niin kuin kirjoituksessanikin mainitsen, niin tämä kyseinen porukka ei ole todellisuudessa huolissaan maahanmuuttopolitiikasta, vaan siitä, että Suomeen tulee sellaisia ihmisiä, jotka eivät näytä ”kantasuomalaisilta”. Olen avoimesti maahanmuuttokriittinen ja juuri sen takia haluan puolustaa maahanmuuttokriittistä termiä. Suomileijona logokin on tatuoitu iholleni, koska uskon sellaiseen isänmaalisuuteen, jonka sisälle mahtuu laidasta laitaan ihmisiä. Isänmaalisuuteni ei ole toisia poissulkeva, vaan välittävä ja rationaalinen.

Käyttäjän JannaSalmesvuoriOsSalmensuu kuva

Todella olen samaa mieltä.Keskustelukulttuuri on ilkeä.Pilkka voi sattua omaa nilkkaa mihinkä ei moni usko.Keskutell voi korrektisti maahanmuutosta ja jos,yrittää itsemurhaa se ei ole leikin asia.Tsemppiä Kamal olet oikeella asialla

Hilkka Pohjalainen

Miksi olet maahanmuuttokriittinen?

Suomessa on mielestäni liian vähän ihmisiä. Olen sitä mieltä että maan talous ei kohennu juuri sen takia. Yritystoiminta kannattaisi, jos olisi väkeä enemmän ostamaan yritysten tuotteita. Samalla tulisi myös työpaikkoja.

Se mitä tapahtui Ateneumin edessä, oli niin pöyristyttävää että tunsin häpeää omasta suomalaisuudestani.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Tulevaisuudesta ei varmasti voi sanoa mitään. Eräät tutkijat ovat sitä mieltä että suuri osa työstä katoaa digitalisaation ja robotiikan myötä. Tämä kehitys on maailmanlaajuista, joten ratkaisujenkin pitäisi olla maailmanlaajuisia. Robottien verotus? Suurten pääomatulojen verotusprosentit samalle tasolle kuin pienten (muutama harva ihminen omistaa maailman pääomat). Miljonääri Warren Buffet sanoi häpeävänsä, että hänen veroprosenttinsa on pienempi kuin työntekijöiden.

Arto Kilponen Os Kilponen

Maan talous tarvitsee lisää rahaa. Sitä ei tule sillä, että rahat holvataan pitkin Välimerta ja jokaiselle joka tajuaa pyytää. Me ei tarvita lisää ihmisiä. Me tarvitaan yrityksiä, joilla on vientitoimintaa. Paljonko Suomessa on Lähi-idästä tulleita ihmisiä, joilla on vientitoimintaa yhtään laajemmassa mitassa harjoittavaa toimintaa? Ensimmäiset heistä tuli tänne kuitenkin jo 80-luvulla, joten ajasta tämä ei ole jäänyt kiinni.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tämä oli tärkeä puheenvuoro, erottaa maahanmuuttokriittisyys ja maahanmuuttovastaisuus.

Ideologinen toismielisten demonisoiminen ja omien ajatusten romantisointi kun ei ole rasistiporukoiden yksinoikeus. Jotkut haluavat syyllistää kaikki ne rasisteiksi, jotka eivät yhdy kuoroon vastustamaan kaikkia viranomaispäätöksillä tehtäviä karkotuksia, olkoonkin kuinka perusteltuja tahansa.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Suomi Ensin ja SVL ja PVL ovat tosiaan radikaaleja ryhmiä joiden kanssa ei halua olla tekemisissä. Kuljin tänään paikan ohitse ja näytti siltä että meno oli rauhallista.

Muistanko oikein että huomiseksi olisi tulossa jonkinlainen "Puhdistus" näiden mainitsemieni ryhmien taholta. Toivottavasti poliisi saa pidettyä tilanteen kontrollissa.

Toimituksen poiminnat