Kamal Palani Jafi Ei tabuja, ei poliittisia kuplia, koska Suomi ansaitsee parempaa.

Tanskalainen moskeija dokumentti - Avaa silmät Suomi!

Katselin Yle Areenasta "Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa" dokumenttia avoimin mielin ja ajattelin, että ehkä nyt tulee vain yksittäinen tapaus esille. Olin väärässä. Kyse olikin suurimpien tanskalaisten kaupunkien johtavista uskonnollisista yhteisöistä, joiden johtajat saarnasivat seuraajilleen tiukkaa islamin tulkintaa, jossa miehen pitää elättää naista ja naisen pitää tehdä juuri niin, kuin mies käskee.

Toimittajaa, joka esittää maahan vähän aikaa sitten saapunutta musliminaista, neuvotaan olla ottamatta yhteyttä poliisiin hänen valittaessa puolisonsa väkivallasta, josta häntä myös syytetään. Samalla hänelle kerrotaan että hän ei saa kieltäytyä seksistä tai siitä että mies ottaa useita vaimoja. Integraation sijasta saarnataan segregaatiota: naisten työskentelyyn työympäristössä jossa on miehiä ja tanskalaisen ei-muslimi ystävän syntymäpäiväjuhliin kielletään ottamasta osaa. Opintokerhoissa saarnataan että ihannevaltiossa aviorikoksen tehneet tapetaan. Nyt tarvitaan rohkeita feministitutkijoita selvittämään, kuinka suuri osuus raiskauksista joita ei raportoida poliisille tapahtuu maahanmuuttajavähemmistöissä ja mitä asialle voidaan tehdä. Samaan aikaan viranomaisille vakuutetaan että mitään tällaista ei tapahdu.

 

78% Tanskan muslimeista sallisi poikansa menevän naimisiin ei-muslimin kanssa, 44% sallisi tyttärensä tekevän samoin. Niiden osuus jotka uskovat että muslimityttöjen tulisi käyttää huivia, oli vuonna 2006 29%, vuonna 2015 luku oli 43%. Britanniassa vanhempien muslimien parissa joka viides uskoo että islamin jättäneet tulisi tappaa, mutta nuorten parissa näin uskoo joka kolmas. Kun me emme puhu asioista, vaan toivomme niiden parantuvan itsestään, ne vain pahentuvat, kunnes niiden ratkominen on entistä vaikeampaa. Otatteko arvon ihmiset nämä asiat vakavasti vai lakaisetteko jälleen kerran asiat maton alle todisteista huolimatta?

Mitäs mieltä olette siitä, että integroituminen nähdään näitten imaamien keskuudessa ongelmana ja vastenmielisenä asiana? Mitäs mieltä olette siitä, että heidän mielestä muslimit eivät saisi ystävystyä länsimaalaisten kanssa tai integroitua? Totta puhuen en edes tiedä, että miksi tuollaiset ihmiset haluavat asua Euroopassa, jos kerran olemme vääräuskoisia ja tänne ei kannata kotoutua/integroitua.

Ohjelman moskeijat saivat julkista ja ulkomaalaista rahoitusta. Tuollaisten paljastusten jälkeen kaikki julkinen ja ulkomaalainen tuki pitäisi lopettaa. Niitä pyörittävät tahot ovat uhka länsimaalaisille arvoille, turvallisuudelle ja maltillisille muslimeille. Tämmöiset ihmiset eivät ansaitse paikkaa Euroopassa. Saksassa demarit ovat esimerkiksi ehdottaneet Saudi-Arabialaisen rahoituksen kieltämistä moskeijoilta, sekä Saudi-Arabialaisten imaamien saarnaamisen estämistä lailla.

Tanskassa ei-länsimaalaisten naisista vain 4% oli korkean koulutuksen vaativissa työtehtävissä vuonna 1997. Vuonna 2015 luku on noussut jo 21 prosenttiin. Toisen sukupolven muslimeista pienempi osuus syyllistyy rikoksiin kuin ensimmäisen sukupolven. Meidän ei tule panikoida, vaan ottaa asia hyvin vakavasti.

Meillä ei ole varaa luistaa vastuistamme, meillä ei ole varaa alistua pelolle ja toimia pelon kautta. Maailmassa on monia asioita, johon pitää panostaa ja joita ei vain voida, vaan pitää korjata. Tilapäivitykseni aihe on yksi niistä kaikista asioista. Länsimaalaisia arvoja, demokratiaa ja ihmisoikeuksia pitää puolustaa, vaikka pelottaisikin. Annammeko pelolle vallan vai seisommeko rohkeasti niitten asioitten puolesta, joitten puolesta edelliset sukupolvet ovat taistelleet ja uhranneet elämänsä. Kaikki on meistä kiinni.

 

 

 

Lähteet:

https://areena.yle.fi/1-3869235

http://www.thelocal.dk/20150302/immigrants-daughters-make-danish-job-mar...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/6309983.stm

http://www.thelocal.dk/20151013/danish-muslims-more-devout-than-in-years...

https://pbs.twimg.com/media/C3XbyzbXAAATUb0.jpg

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tervetuloa joukkoon! Pieni huomautus yhteen kohtaan. Ulkomaalaisten imaamien maahantulo voidaan kyllä estää lailla, jos heidän epäillään suunnittelevan rikoksia.

Täällä syntyneitä ja täällä asuvia kansalaisuuden saaneita koskee kuitenkin sama sananvapaus kuin rasistejakin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Asiallinen kirjoitus.

Olen jo kauan ihmetellyt miksi asioista ei voi puhua ilman kiihkoilua. Ongelmat on tiedossa, mutta kun se tuntuu olevan omaa ideologiaa vastaan, niin sitten ollaan mielummin hiljaa, kuin ratkottaisiin ongelmia.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia kommentistasi. Uskon siihen, että aihe on monille vaikea ja sen takia ylilyöntejä ja alilyöntejä tapahtuu.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Kiitos erinomaisesta ja erinomaisesti kirjoitetusta kokonaisuudesta.

Käyttäjän KamalPalaniJafi kuva
Kamal Palani Jafi

Kiitoksia paljon palautteesta. Palautteesi lämmitti sydäntäni. Mukavaa viikkoa sinulle! :)

Juuso Hämäläinen

Hyvin tyhjentävä kirjoitus. Suvaitsevaisuuden ei tule suvaita älynkäytön puutetta. Älyn puutteelle emme taasen voi mitään. Se on rajallinen luonnonvara ja ehtymään päin moniarvoisuuden hulluuden seurauksena.

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Eivät imaamit älyttömiä suinkaan ole, vaan heidän lähetystyönsä tarkoitus on islamilaistaa koko maailma ja luoda maailmanlaajuinen Kalifaatti. Siihen tarvitaan rahaa Saudiarabiasta....

Onneksi öljy loppuu ennen kuin unelma ehtii toteutua.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sharialain ja islamin säännösten noudattaminen, johtaa lähes automaattisesti länsimaisten laikien rikkomiseen. Jos ja kun rikollisen käyttäytymisen kuten perheväkivallan taustalla on uskonto, pitäisi siihen suhtautua tavallistakin vakavammin. Ei Suomessa eikä muissakaan pohjoismaissa ole varaa kahteen oikeusjärjestelmään ja kahteen normistoon.

Muslimiyhteisö voi sisällään joka tapauksessa toteuttaa sharialakia, mutta tietoon tuilleista tapauksista pitää rangaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois on hyvä sääntö edelleen.

Käyttäjän JukkaKetonen kuva
Jukka Ketonen

Hyvä kirjoitus. Tuota kelpaa jakaa eteenpäin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Aiheesta oli jo parikin kirjoitusta, mutta vähemmän yllättäen viestiketjut lähtivät whataboutismin suuntaan. "Mutku Päivi Räsänenkin..." En ymmärrä itse tälläistä, koska kritisoin sekä Päivi Räsäsen ylilyöntejä että islamin ihmisvastaisia oppeja.

Dokumentti oli pöyristyttävä näin länsimaalaisen naisen näkökulmasta. :(

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ensiksi, kiitos selkeästä kirjoituksesta;

Ihmettelen miksi ei mikään muutu. Ei meillä olisi varaa alistua pelolle mutta pelko on hyvä tunnistaa, sillä pelko voi olla pelastava ase mutta ei niin, että toimitaan pelon sanelemana vaan, että pelko pistää asiat liikeelle ja avaa silmät.

Kaikki on meistä kiinni ja kuitenkin, kaikki on kiinni myös globaalista taloudesta ja globaalista epävarmuudesta siitä, kuka korjaa hyödyn. Mitä tahansa tehdäänkin, se pitäisi tehdä pian mutta onko meillä valta vai onko se sittenkin EU:lla ja EKP:llä tai niiden takana häärivällä talous- ja mediajättiläisillä.

Mulla on sellanen tunne, että tää on ku käskettyä ilonpitoa ja elämän tarkoituksen etsintää ilman tarkoitusta .. no kiitos, tärkeää asiaa ...

Käyttäjän ElluAutio kuva
Elina Timonen

Asia on vakava, mutten usko sen vielä olevan Suomessa näin pitkällä. Meidän pakolaisten ja muslimien ongelmana on pikemminkin se, että suomalaiset harjoittavat tätä segregaatioita, eivät itse muslimit. Suomalaiset eivät reagoi heidän tervehdyksiin eikä juttele heille, kuten tavallisille suomalaisille tehdään. Tämä on segregaatioita ja eristämistä. Olen työssäni huomannut, että monet pakolaiset olisivat halukkaita sulautumaan joukkoon, mutta heitä ei oteta siihen. Heitä kohdellaan aina erillisenä ryhmänä.Tämä johtaa vähitellen ulkopuolisuuden tunteeseen ja oman kulttuurin piirissä elämiseen. Tanskalaiset ovat epäonnistuneet sopeuttamisessa omaan yhteiskuntaan.
Jos nämä uskonnolliset yhteisöt toimivat kuten kerroit, on valtion lainsäädännöllä puuttua siihen ja turvata kaikkien ihmisoikeudet. -uskonnonvapaus ei saa olla ristiriidassa muiden perusoikeuksien kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"...kuten kerroit.." Silmät ja korvat auki. Kyseessä on Yle areenassa esitettävä dokumentti, joten bloggaaja ei kerro mitään omaa juttua. Dokumentissa tulee toistuvasti esille se, etteivät nämä uskonnolliset yhteisöt edes halua integroitua. Ne kieltävät ihmisiltä integroitumisen. Joten turha kyllä tanskalaisia syyllistää.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Itse uskon että Suomessa on aika lailla samanlainen tilanne kuin Tanskassa. Jos moskeijoihin laitetaan piilokameroita, esiin tulee asioita joita ei sanota ulospäin. Ulospäin kerrotaan yhtä mutta asioita hoidetaan sharia-lain mukaan. Miksi tilanne olisi erilainen Suomessa kuin Tanskassa?

Suosittelen katsomaan tuon dokumentin. Se avaa silmiä.

Muslimit eivät saa olla tekemisissä vääräuskoisten kanssa. Länsimaiden valloitus on alkanut. Kotiväkivallasta ei saa ilmoittaa poliisille. Seksistä ei saa kieltäytyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Blogisti puhuu oikeaa asiaa.

Tällaisia viha puheita pitävien muslimisaarnamiesten rahoitus ulkomailta tulisi estää, samoin kaikki rahoitus joka tulee jostain epämääräiseltä taholta. Rahoitusta voidaan sallia vain siinä tapauksessa että opetukset on sovellettu länsimaisiin arvoihin, kun kerran lännessä ollaan.

Toisaalta muslimivastaisille vihapuhujille pitäisi myös tehdä jotain, nämäkin vihapuheet tulisi tuomita yhtä tiukasti.

Hyvä kirjoitus, tällaista enemmän.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tällaisia viha puheita pitävien muslimisaarnamiesten rahoitus ulkomailta tulisi estää, samoin kaikki rahoitus joka tulee jostain epämääräiseltä taholta.

Mistä luulet Helsinkiin suunnitellun suurmoskeijan rahoituksen tulevan?

Jaakko Häkkinen

"Toisaalta muslimivastaisille vihapuhujille pitäisi myös tehdä jotain, nämäkin vihapuheet tulisi tuomita yhtä tiukasti."
-- Mutta vihapuheetonta kritiikkiä et toivottavasti olisi kieltämässä? Vai onko kaikki islamin ja muslimien arvostelu vihapuhetta?

Käyttäjän JaniIkvalko1 kuva
Jani Ikävalko

Kiitos oikein hyvästä tekstistä Kamal.

Käyttäjän ReijoVuorento kuva
Reijo Vuorento

Nuo prosenttiluvut ovat erittäin tulkinnanvaraisia ja täysin epäluotettavia. Kyselyyn vastataan jotain, mutta todellinen elämä on sitten ihan jotain muuta. On tunnettu tosiasia, että nämä sharialain edustajat eivät myöskään myönnä koskaan yhtään mitään - ei rikosta, ei mitään muutakaan...ja kun sitä noudatetaan, myös tällaiset prosenttiluvut menettävät merkityksensä.

Matti Toivola

Imaamit opettavat niinkuin Koraani opettaa ja islamilainen perinne velvoittaa. Monikulttuurisuudelle siinä on sijaa yhtä vähän kuin on kommunismissa sijaa monipuoluejärjestelmälle. Molemmissa asia ratkaistaan lopulta väkivallalla jos ei ymmärrä kääntyä oikeaan uskoon tai aatteeseen. Kysymyshän kuuluu tästä lähtökohdasta siitä että kuinka paljon monikulttuurisuus voi sietää monikulttuurisuutta vihaavia suuntauksia ovatpa ne puettu uskonnon tai poliittisen liikkeen muotoon?

Käyttäjän NiiloValtuustoonKrki kuva
Niilo Kärki

Toivola toi jo myös oman käsitykseni selkeästi esille.

Yhteiskunnallinen turvallisuustilanne on muuttunut USEIMMISSA EU-maissa. Osa maista on valinnut oman maan ja kansalaistensa turvallisuuden ykkösasiaksi.

Uskonto, joka EI ole yhteensovitettavissa länsimaisen demokratian, tasa-arvon, oikeuskäsityksen ja esim YK:n ihmisoikeussopimuksen kanssa, ei voi saada uskonnon nimikkeen varjolla oikeutta kansalaisten häiritsemiseen, pahoinpitelyyn ja yhteiskuntajärjestyksen hajoittamiseen.

Uskonto on yksityisasia. Mutta kun sen saarnaaminen - esimerkkinä vaikka Tanskalaisista moskeijoista esitetty ohjelma - kohdistuu ihmisoikeuksia ja yhteiskunnallista järjestystä vastaan, se menettää uskonnonvapauden tuoman suojan.

Silloin on syytä hakea turvaa niistä (islamistisista) maista, joissa on yhteneväinen käsitys koraanista ja sharia-laista.

EI Saudi-Arabiakaan ole ottanut yhtään muslimipakolaista - turvallisuuteensa vedoten.

Toimituksen poiminnat